Yozgat Valisi Yurtnaç, " Eğitim Kalitemizi Artıracağız" - Son Dakika
Yerel

Yozgat Valisi Yurtnaç, " Eğitim Kalitemizi Artıracağız"

Yozgat Valisi Yurtnaç, " Eğitim Kalitemizi Artıracağız"

Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç, Yozgat’ta eğitimin kalitesinde sıkıntıların bulunduğunu, eğitim kalitesini artıracaklarını söyledi.

24.06.2016 16:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç, Yozgat'ta eğitimin kalitesinde sıkıntıların bulunduğunu, eğitim kalitesini artıracaklarını söyledi.

Yozgat Gazeteciler Cemiyeti Başkan Osman Hakan Kiracı ve Yönetim Kurulu Üyeleri Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç'ı ziyaret etti. Ziyarette basın mensupları ile sohbet eden Vali Yurtnaç kısa bir süre önce Yozgat'a atandığını Yozgat'ı tanımaya çalıştığını belirterek, "İlçeleri geziyorum, gözlemler yapıyoruz. Yozgat'ta eğitimin kalitesinde biraz sıkıntılar olduğunu düşünüyorum. Dolayısıyla Yozgat'ta eğitimin kalitesini artıracağız. Bu da artıracağız demekle olmuyor. Öğretmen ve öğrencileri rekabete sokacağız. Maddi manevi ödüllerimiz olacak. Bunlar gerek kitap okumada, gerek başarı kazanmada ödüllendireceğiz" dedi.

Yozgat'ın dışarıya tanıtımına önem vereceklerini vurgulayan Vali Yurtnaç, "İl dışında düzenlenen fuarlara katılacağız, ilimizi bütün yönleriyle tanıtacağız. Yozgat'ta Termal önemli bir çıkış noktasıdır. Termal kaynakları değerlendireceğiz. İş adamlarının Yozgat'a gelmesi için çalışmalar yapacağız. İlimize gelen yatırımcıya gereken her türlü yardımı yapıp, bürokrasi işlerle boğmayacağız, gereken her türlü kolaylıkları göstereceğiz" diye konuştu.

YAPILAN YATIRIMLAR GÖÇÜ DURDURACAKTIR

Yozgat'ta son yıllarda yapılan yatırımların göçü durduracağını ifade eden Vali Yurtnaç, "Şuanda yapılan 475 yataklı hastanemizin hizmete açılmasıyla 2 bin 500 kişinin üzerinde bir istihdam sağlanacak. Yine ceza evi yapılıyor. Diyanet Eğitim Merkezi, Adalet Eğitim Merkezi, Adli Tıp Kurumu gibi kurumlarla birlikte istihdam artacaktır. Bunun yanında Yozgat hızlı tren, havaalanı, organize sanayi bölgesi yapılması da Yozgat'a önemli katkılar sağlayacaktır. Ama en önemli artış ise organize sanayi bölgesinin harekete geçirilmesi ile olacaktır" şeklinde konuştu.

Yozgat'ın tanıtılmasında basın mensuplarına da büyük görevler düştüğünü belirten Vali Yurtnaç, "Basın mensuplarımızla birlikte çalışacağız. Yaptığımız işlerle ilgili konularda basını bilgilendirme konusunda arkadaşlara yetki verilecektir. Basın mensuplarının haber almasını kolaylaştıracağız.

Yozgat Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Osman Hakan Kiracı'da Yozgat'tan çok sayıda gazetecinin yetiştiğini belirterek, " Gazeteciler cemiyeti olarak ilimize bir basın müzesi yapmak istiyoruz. Bu konuda çalışmalarımız sürüyor" dedi.

Vali Yurtnaç'da Basın Müzesinin kurulmasında valilik olarak her türlü desteği vermeye hazır olduklarını sözlerine ekledi. - YOZGAT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yozgat Valisi Yurtnaç, ' Eğitim Kalitemizi Artıracağız' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement