Yozgat Valisinden Şehit Yakınları ve Gazilere İftar - Son Dakika
Güncel

Yozgat Valisinden Şehit Yakınları ve Gazilere İftar

Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç, şehit ve gazi yakınları ile iftarda bir araya geldi.

21.06.2016 22:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç, şehit ve gazi yakınları ile iftarda bir araya geldi.

Valilik Konağı'nda düzenlenen iftara, şehit yakınları ve gazilerin yanı sıra, İl Jandarma Komutanı Albay Selçuk Yıldırım, Vali yardımcıları Adnan Daldal, Gökhan İkitemur, İl Emniyet Müdürü Saim Akpınar, Belediye Başkan Yardımcısı Talip Karslıoğlu, İl Müftü Vekili Süleyman Eroğlu katıldı.

İftarda konuşan Vali Yurtnaç, Yozgat'ta göreve geçen hafta başladığı anımsatarak, iftar vesilesi ile hem Yozgat'ı tanımak, hemde vatandaşları tanıma fırsatı bulduğunu söyledi.

Yurtnaç, devlet dairelerinin, lojmanların asıl sahiplerinin vatandaşlar olduğunu belirterek, "Biz devlet adamları, burada geçici süreli kiracıyız. Buralar sizin yeriniz. Buralarda size ikramda bulunacağız. Burası devletin bir evi, sizler de devletin sahiplerisiniz." dedi.

Vali Yurtnaç Türkiye Cumhuriyeti topraklarında yaşamanın bir bedeli olduğunu ve bu bedeli ödeyenlerin ise şehit ve gazi yakınları olduğunu kaydetti.

Şehit evlatlarının vatanın birer emaneti olduğunu kaydeden Yurtnaç, "Bu vatan için canını feda eden şehitlerimizin evlatları bizlere birer emanetidir. Bizler evlatlarımıza bakacağız. Onların eğitimlerini üstleneceğiz. Vatana, millete hayırlı birer vatandaş olmaları için çalışacağız." dedi.

Yurtnaç, 90'lı yıllardan bu yana yaşanan olayları yakından takip ettiğini ve o günlerden bu güne terör karşısında büyük önlemler alındığını söyledi.

Terör olaylarının ülkeyi tehdit ettiği 90'lı yıllarda kendi aralarında para toplayarak, şehit yakınlarına yardım etmeye çalıştıklarına değinen Yozgat Valisi Yurtnaç, şunları kaydetti:

"Ülkemiz ne günlere geldi. TİKA'yla, Yunus Emre ile 5 milyar doları fakir muhtaç insanlara dağıtıyoruz. Devletimizin, çalışmalarının ürünlerini alıyoruz. Biz, bu ülkede Sünnisi, Alevisi, Çerkezi, Kürdü ile tüm renkleri ile biriz beraberiz. Biz, bu ülkenin tüm değerlerini tüm farklılıklarını bir zenginlik olarak görüyoruz. Bu vesile ile Yozgat'a hizmet edeceğiz. El birliği ile Yozgat'ı koşar hale getireceğiz. Bu hizmetler sadece bina yaptı yol yaptı değil. Vatandaşla beraber olacağız. Halkın duygu düşüncelerini anlamak, bana göre bu hizmetlerden daha büyüktür. Eğer insan varsa devlet güçlüdür. Bir ve beraber olarak hep birlikte çalışacağız. Devletimizi güçlü yapacağız. İnsanımızı da güçlü yapacağız."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yozgat Valisinden Şehit Yakınları ve Gazilere İftar - Son Dakika


Advertisement