Ytb Başkanı Bülbül Gürcistan'da - Son Dakika
Güncel

Ytb Başkanı Bülbül Gürcistan'da

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar (YTB) Başkanı Doç. Dr. Kudret Bülbül, Gürcistan'ın başkenti Tiflis'te Diaspora Konularından Sorumlu Devlet Bakanı Gela Dumbadze ve Eğitim Bakanı Tamar Sanikidze tarafından kabul edildi.

25.03.2015 14:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar (YTB) Başkanı Doç. Dr. Kudret Bülbül, Gürcistan'ın başkenti Tiflis'te Diaspora Konularından Sorumlu Devlet Bakanı Gela Dumbadze ve Eğitim Bakanı Tamar Sanikidze tarafından kabul edildi.

Dumbadze, görüşmeden sonra yaptığı açıklamada, "Kudret Bey çok tecrübeli ve işinde profesyonel biri. Diaspora konularında Türk tarafı ile ortak çalışmamıza devam ediyoruz" diye konuştu.

Bülbül de Türkiye'nin Gürcistan'ın toprak bütünlüğüne tam destek verdiğini ve her platformda bunu dile getirdiğini belirtti.

Yurt dışında yaşayan Türklerin sayısının fazla olduğunu söyleyen Bülbül, "6 milyondan fazla vatandaşımız var. Onlar için yürüttüğümüz çalışmalar var, görüşmede bunları aktardık. Sayın Bakanla ortak çalışmalarımızı nasıl daha ileriye götürebileceğimiz konusunu görüştük" ifadesini kullandı.

Bülbül, "Gürcistan, Türkiye'deki Gürcü kökenli vatandaşları ile çok yakın çalışıyor. Bu da Türkiye ile Gürcistan arasındaki ilişkileri geliştirmek için önemli bir fırsat" dedi.

YTB Başkanı Bülbül ve beraberindeki heyet daha sonra Gürcistan Eğitim Bakanı Tamar Sanikidze ile bir araya geldi.

Sanikidze, toplantının ardından AA muhabirine yaptığı açıklamada, Gürcü öğrencilerin, Türkiye'nin sponsorluğunda yurt dışında ve özellikle Türkiye'de eğitim alma fırsatını konuştuklarını belirtti. Sanikidze, "Bu çok güzel bir fırsat. Gürcü öğrencilerin Türkiye'de alacakları eğitimin Gürcistan'ın gelişmesine katkıda bulunacağını düşünüyorum. Bu kadar önemli bir girişim için teşekkür ederim" dedi.

Gürcistan'ın bu konuyla ilgili prosedürlere gereken desteği vereceğini dile getiren Sanikidze, "Bu girişimden başka ortak projelerimiz de olacak. Türkiye ile Gürcistan'ın özellikle eğitim alanında ortak projeleri var" diye konuştu.

Bülbül de Bakan Sanikidze ile eğitim projelerini ve Türkiye'nin verdiği bursları görüştüklerini belirtti.

Türkiye'de okumak isteyen tüm yabancı öğrencilere devlet bursları verdiklerini ifade eden Bülbül, "Geçen yıl 176 ülkeden başvuru aldık. Şu an 159 ülkeden 15 bin öğrencimiz var. Gürcistan'dan da başvurularımız var. Bu başvuruları daha nasıl ileriye götürebiliriz, hangi alanlarda işbirlikleri geliştirebiliriz, bunları değerlendirdik" dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ytb Başkanı Bülbül Gürcistan'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement