Ytb'den 6. Uluslararası Hukuk Eğitim Programı - Son Dakika
Güncel

Ytb'den 6. Uluslararası Hukuk Eğitim Programı

Ytb\'den 6. Uluslararası Hukuk Eğitim Programı

YTB Başkanı Bülbül: "Avrupa ve diğer ülkelerde yaşayan Türklerin çok ciddi sorunları var. Bu sorunları bir esnaftan ya da bir memurdan dinlemek farklıdır, bir hukukçudan dinlemek farklıdır.

15.09.2014 12:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) tarafından yurt dışında yaşayan Türk hukukçulara yönelik düzenlenen 6. Uluslararası Hukuk Eğitim Programı'nın açılışı yapıldı.

Ankara'daki Bera Otel'de programın açılışı için düzenlenen törende konuşan YTB Başkanı Kudret Bülbül, yurt dışında yaşayan Türk hukukçuların bu eğitimler sırasında birbiriyle tanışmasının son derece önemli olduğunu belirterek, katılımcıların bir araya geldiklerinde yaşadıkları ülkedeki hukuk sistemi ve sorunlarını tartıştıklarını, bu sayede kendilerinin de özellikle Avrupa'daki sorunlardan haberdar olduğunu söyledi.

Bu toplantıların ülke dışında yaşayan Türk vatandaşları için çok faydalı olduğunu ifade eden Bülbül, "Avrupa ve diğer ülkelerde yaşayan Türklerin çok ciddi sorunları var. Bu sorunları bir esnaftan ya da bir memurdan dinlemek farklıdır, herhalde bir hukukçudan dinlemek farklıdır. Sizlerin aracılığıyla oradaki vatandaşlarımızın sorunları hakkında bilgilenmiş oluyoruz. Bir anlamda hukuki istişare mekanizmalarını işletmiş oluyoruz" dedi.

Kudret Bülbül, Türkiye'nin son 10 yılda siyaset, ekonomi ve demokrasi alanlarında çok yol kat ettiğini ancak hukuk ve yargı sisteminin yeterince gelişmediğine değinerek, Türkiye'nin büyümesi ve gelişmesinin bir anlamda buna bağlı olduğunu dile getirdi. Yurt dışında yaşayan Türk hukukçuların hem bulundukları ülke hem de Türkiye için büyük şans olduğunu belirten Bülbül, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Biz hem o ülkelere hem Türkiye'ye çok büyük katkılarda bulunacağınıza inanıyoruz. Çünkü orada yetiştiniz, eğitim aldınız, orada hukukçu oldunuz. Bu bir artı değerdir. Ancak kimliğiniz, kültürünüz ve birikiminizle bu coğrafyaya ait insanlarsınız. Biz kendi kimliğinizi ve kültürünüzü kaybetmeden bulunduğunuz ülkelere maksimum fayda vermenizi, orada her türlü pozisyona talip olmanızı arzu ediyoruz."

Adalet Komisyonu Sözcüsü ve Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç da yurt dışındaki Türklerin özellikle sosyal güvenlik, çalışma hayatı ve Türkiye'deki emeklilik durumuyla alakalı çok çeşitli soruları olduğunu, bunları cevaplayabilmek için de Türkiye'deki ve o ülkedeki hukuk sistemini bilmek ve karşılaştırma yapabilmek gerektiğini söyledi. Tunç, bu nedenle YTB'nin düzenlediği uluslararası hukuk eğitimi programlarının çok önemli bir boşluğu dolduracağını vurguladı.

Katılımcılardan Gülay Taşlı ise eğitim programları sayesinde Türk hukukunu daha yakından takip edebilmelerinin yanı sıra başka ülkelerde yaşayan Türk hukukçularla tanışma imkanı bulduklarını ve bunun meslek hayatlarında çok büyük faydasını gördüklerini ifade etti.

"Aile Hukuku ve Uluslararası Boyutu" başlığıyla düzenlenen ve 15-19 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek eğitim programına çeşitli ülkelerden 65 hukukçu katılıyor. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ytb'den 6. Uluslararası Hukuk Eğitim Programı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement