Yüksekovalılar 'Dağlıca Plajı'nda Serinliyor - Son Dakika
Güncel

Yüksekovalılar 'Dağlıca Plajı'nda Serinliyor

Hava sıcaklığının 38 dereceye kadar çıktığı Yüksekova'nın Dağlıca bölgesinde sıcaktan bunalanlar Avaşin deresinde serinliyor.

22.06.2015 12:56  Güncelleme: 14:36

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından başlatılan Çözüm Süreci ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde uzun yıllar güvenlik gerekçesiyle yasaklanan alanların turizme açılması, en çok yöre halkını memnun etti.

DOĞAL GÜZELLİKLER SÜREÇTEN NASİBİNİ ALDI

Bölgede yaşanan terör olayları ve devam eden operasyonlar nedeniyle insanların hiçbir faaliyette bulunamadığı alanlar, Çözüm Süreci ile gün yüzüne çıkmaya başladı. Bir zamanlar çatışmaların odağında olan halen de terör örgütü mensuplarının zaman zaman sınır ötesinden yaptığı saldırılarla gündeme gelen Yüksekova'nın Dağlıca bölgesindeki doğal güzellikler de süreçten nasibini aldı.

İNSANLARIN HİZMETİNE SUNULDU

Yıllarca keşfedilmeyi bekleyen Dağlıca bölgesinin doğal güzellikleri, bölgedeki olumlu gelişmelerin etkisiyle iki yıldan bu yana gün yüzüne çıkarılarak insanların hizmetine sunuldu.

Doğal güzelliği ve eşsiz manzarasının yanı sıra bölge halkının serinlemek için tercih ettiği mesire alanlarından biri olan Dağlıca bölgesindeki Avaşin deresi, özellikle güvenlik probleminin ortadan kalkmasıyla insanların tercih ettiği yerlerden oldu.

SICAKLIKLAR 38 DERECEYE ÇIKTI

Yaz aylarında hava sıcaklığının 38 dereceye kadar çıktığı ilçede sıcaktan bunalanlar, derenin serin sularında yüzmenin keyfini sürüyor.

Özellikle ramazan ayında derede yüzerek iftar saatine kadar vakit geçiren vatandaşlar, ormanlık alandaki ağaçların gölgesinde dinlenip saklı güzelliği seyre dalıyor.



Yüksekovalılar \'Dağlıca Plajı\'nda Serinliyor
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yüksekovalılar 'Dağlıca Plajı'nda Serinliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (36)

  • vatandaş : Diğer tarafta zaten yanacaksınız hepiniz az,mı şehit kanı var elinizde hainler 24 14 Yanıtla
  • benim ödediğim vergiyle aldığınız her kuruş haram zıkkım olsun: vatandaş 28 9 Yanıtla
  • Del GÖBEL: Tam krolar ya sunlara bak 13 23 Yanıtla
  • muzaffer ökkeş: krolar yüzüyor 13 22 Yanıtla
  • ..: suyuda kokutacaklar bitliler 11 22 Yanıtla
  • Efe: Molotof atan Kürt gördüm de hiç uçanını görmemiştim. 17 15 Yanıtla
  • Mr o: Pkk dan dost olmaz burda bir diyarbakırlı bir hakkarili yada ağrılı görmiyim yakarım WELCOME TO RİZE 17 15 Yanıtla
  • amed li sülo emmi: Ha bo Türkler siz ahanda bakın Allah razı ola Tayyibimden verdığı çocuk paraları sayasında 17 cocuğum vardır ahanda 8çocuk daha düşinirem.Dur gız cemile elleşme bak dur gıpraşma şimdi kaza cıkcak yıne 12 18 Yanıtla
  • mağara adamı: dövlet bize deniz yapmirrr :)) 15 10 Yanıtla
  • kroların hepsi: bunları egeye akdenize almamak lazım yobazlar bir kere odun odun kızlara bakıyolar dağdan inmesin bunlar ülkenin turizmini batırıyolar 9 15 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement