Yüksekdağ: Halkı İmha Etmeye Çalışıyorlar - Son Dakika
Güncel

Yüksekdağ: Halkı İmha Etmeye Çalışıyorlar

Silvan'a girmek isterken biber gazı ve basınçlı suya maruz kalan Figen Yüksekdağ, olay sonrası yaptığı açıklamada "Burada halkı tasfiye ve imha etmeye çalışıyorlar" dedi.

13.11.2015 08:27  Güncelleme: 08:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

HDP Eş Başkanı Figen Yüksekdağ, HDP Eş sözcüsü Ertuğrul Kürkçü ve milletvekillerinden oluşan bir heyet, sokağa çıkma yasağının 11. gününe girdiği Silvan'a gitti. Sokağa çıkma yasağının sürdüğü mahallelere yürümek isteyen HDP heyetine polis biber gazı ve TOMA'lardan basınçlı su sıkarak müdahale etti. Yüksekdağ ıslanırken, Kürkçü biber gazı nedeniyle zor anlar yaşadı.

"BURADA VAHŞET VAR"

İMC'ye konuşan Yüksekdağ, uyarı yapılmadan müdahale edildiğini belirterek, "Burada tam anlamıyla bir fütursuzluk ve vahşet var. Burada halkı tasfiye ve imha etmeye çalışıyorlar, başka hiçbir gerekçesi yok" dedi.

Olayın ardından konuşan Yüksekdağ, Silvan'daki durumun çok gergin olduğunu belirterek, yürüyüş esnasında herhangi bir uyarı yapılmadan, kendisinin ve milletvekillerinin olduğunu bilerek, sivil ve silahsız halk olduğunu bilerek vahşi bir saldırı gerçekleştirildiğini söyledi.

"TAM ANLAMIYLA GÖZLERİ KARARMIŞ"

Yüksekdağ, "Burada tam anlamıyla bir fütursuzluk ve vahşet var. Hukuku zaten geçtik ama en ufak, asgari insani kriteri dahi dikkate almayan bir uygulama var. Karşımızda herhangi bir şekilde devletin kolluk güçlerini, devlet memurlarını, kamu güvenliğini sağlamakla sorumlu görevli insanları görmedik. Tam anlamıyla gözleri kararmış, öldürmeye kodlanmış bir güruh vardı karşımızda, çok açık bir şekilde gördük. Namlularını bize doğrultmuş, herhangi bir şekilde konuşmaya temas etmeye dahi açık olmayan bir güruh vardı. Bunun adının zaten kamu güvenliğini sağlama hareketi olmadığını biz zaten çok iyi biliyorduk" dedi.


Son Dakika Güncel Yüksekdağ: Halkı İmha Etmeye Çalışıyorlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (122)

  • borte: Halk dediğin elinde silah olan masum teroristlerse allah onlara bu dünyada gün yüzü göstermesin 52 3 Yanıtla
  • ROJAVA: FİGEN YÜKSEDAĞ SENİ SERGİLEDİĞİN BU DAVRANIŞLARDAN ÖTÜRÜ TEBRİ EDİYORUMMMMMM.......BU ARADA GEÇMİŞŞŞŞŞŞ OLSUNNN... 4 38 Yanıtla
  • AKP ALİ : POLİSLERİMİZE HELALLL OLSUNNNN... YOLA DEVAMMM.... SELOCANIIII VURRRR... HADEEEEE.... :D 32 8 Yanıtla
  • Vatannnnn: Aci varmi aci :)) 32 2 Yanıtla
  • Ertuğrul Gazi: Hainlerin sonu cehennem olacak. Burası TÜRKİYE... Bütün hainler ölümü tadacaktır... 30 2 Yanıtla
  • diyarbakırlı: ulan figenmisin ne haltsın pravakotör elini halkımın üstünden çek gaga git dagdaki çapulcularla ol mezarını kazz sen kim tc yle baş etmek kim akılsız beyibsiz 25 7 Yanıtla
  • Vatan : acı varmı acı. hep sizin yuzunuzden oradaki halk ta zor durumda kaliyor. figeenn 27 4 Yanıtla
  • Gurbetci: Figen gibi bu devletin suyunu ekmegini yeyip birde utanmadan bu devletten maas alip ortada milletvekiliyim diye gecinen zavallilari allahim bunlari en kötü sekilde cezalandirsin.Böyle capulculara nasil inanip ta oy veriyorlar aklim ermiyor türkiyede herhangi bir sey olsun ilk kacacak kiseler bunlar vallahi acirim bunlara oy verenlere. 27 3 Yanıtla
  • cemilx: sırtını PKK dayayan ermeni halk artik size inanmıyor boşuna duygu sömürüsü yapma yemezler 27 3 Yanıtla
  • newam: bu devlet senin babanın malımı lan mal. 0 3
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Kastamonu'da Durdurulan Araçta 555 Adet Uyuşturucu Hap Ele Geçirildi
    11:54 Kastamonu'da Durdurulan Araçta 555 Adet Uyuşturucu Hap Ele Geçirildi

    Kastamonu'da polis ekipleri tarafından durdurulan bir araçta yapılan aramada, torpido bölümüne zulalanmış halde 555 adet uyuşturucu hap ele geçirildi. Olayla ilgili 2 kişi gözaltına alındı.

  • Çanakkale'de Alabora Olan Bottaki Göçmenleri Arama Kurtarma Çalışmaları Devam Ediyor
    11:54 Çanakkale'de Alabora Olan Bottaki Göçmenleri Arama Kurtarma Çalışmaları Devam Ediyor

    Çanakkale'nin Eceabat ilçesi açıklarında 15 Mart'ta alabora olan botta kayıp düzensiz göçmenleri arama kurtarma çalışmaları 5'inci günde de devam ediyor. Şu ana kadar 4 göçmen sağ kurtarılırken, 22 göçmenin cansız bedenine ulaşıldı. Çalışmalara Sahil Güvenlik, AFAD, Jandarma, Polis, Sağlık ve Liman Başkanlığı ekipleri katılıyor.

  • Eskişehir'de İl Emniyet Müdürlüğü Tarafından Aranan 92 Kişi Yakalandı
    11:53 Eskişehir'de İl Emniyet Müdürlüğü Tarafından Aranan 92 Kişi Yakalandı

    Eskişehir'de İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan çalışmalarda, aranan şahıslara yönelik gerçekleştirilen operasyonlarda toplamda 92 kişi yakalandı. Yakalanan şahıslar arasında uyuşturucu madde suçundan 4, dolandırıcılık suçundan 9, hırsızlık suçundan 18, yağma suçundan 2 ve çeşitli suçlardan 59 kişi bulunmaktadır. Yakalananların 36'sı hükümlü, 56'sı ise ifadeye yönelik aranmaktadır.

  • Zeytinburnu'ndaki İş Merkezinde Yangın Çıktı
    11:51 Zeytinburnu'ndaki İş Merkezinde Yangın Çıktı

    İstanbul Zeytinburnu'nda bulunan 12 katlı bir iş merkezinde çıkan yangına itfaiye ekipleri müdahale ediyor. Maltepe Mahallesi'ndeki bir iş merkezinin 5'inci katında çıkan yangın nedeniyle olay yerine itfaiye, polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekipleri yangını söndürme çalışmalarına devam ediyor.

  • Çiftçiler 'patates diyarı'nda ekim mesaisinde
    11:51 Çiftçiler 'patates diyarı'nda ekim mesaisinde

    Bolu'da patates ekimi başladı. Geçtiğimiz yıllarda patates ekmeyi bırakarak dane mısıra yönelen çiftçiler, bu yıl tekrar patates ekmeye başladı. Üreticiler yeni sezondan umutlu olsa da tohum maliyetleri ve satış fiyatları konusunda belirsizlik yaşıyor.

  • Sivas'ta Yem Karma Makinesine Saçlarını Kaptıran Genç Kız, Başarılı Operasyonla Saçlarına Kavuştu
    11:50 Sivas'ta Yem Karma Makinesine Saçlarını Kaptıran Genç Kız, Başarılı Operasyonla Saçlarına Kavuştu

    Sivas'ta yaşayan 15 yaşındaki Dilara Durmuş, hayvancılıkla uğraşırken yem karma makinesine saçlarını kaptırması sonucu derisi kopmuştu. Necmettin Erbakan Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde gerçekleştirilen 8 saatlik başarılı operasyonla Dilara, saçlarına kavuştu. Prof. Dr. Mehmet Dadacı ve ekibi, mikrocerrahi yöntemlerle kopan saçlı deriyi dikti. Durmuş, 1 aylık tedavisinin ardından taburcu edildi. Operasyon olmasaydı, hayatı boyunca peruk takmak zorunda kalacaktı.

  • AK Parti Adana Milletvekili Sunay Karamık, şehit aileleriyle bir araya geldi
    11:49 AK Parti Adana Milletvekili Sunay Karamık, şehit aileleriyle bir araya geldi

    AK Parti Adana Milletvekili Sunay Karamık, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. yıl dönümü dolayısıyla Adana Şehit Aileleri Malulleri Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği'ni ziyaret etti. Dernek Başkanı Emine Kunt ve ailelerle görüşen Karamık, talepleri dinledi. Kunt, ziyaretten memnuniyet duyduklarını belirterek Karamık'a teşekkür etti.

  • Diyarbakır'da Sualtı Arama Kurtarma Timi, Eğitimlerini Aksatmıyor
    11:49 Diyarbakır'da Sualtı Arama Kurtarma Timi, Eğitimlerini Aksatmıyor

    Diyarbakır'da İl Jandarma Komutanlığı bünyesinde kurulan Sualtı Arama Kurtarma (SAK) timi, yazın boğulma vakalarının arttığı Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki illerde görev yapmak için eğitimlerini aksatmıyor. Tim, iç sular, barajlar, göller ve akarsularda kaybolan ve yardım isteyenlerin yanı sıra sel, su baskınları gibi afetlerde de görev alıyor. Su altı ve su üstündeki suç delillerinin aranması ve bulunmasında da önemli rol oynayan tim, yaz kış eğitimlerini sürdürerek 24 saat göreve hazır bekliyor.

  • Yalova'da Tersane Kazası: Operatör Hayatını Kaybetti
    11:49 Yalova'da Tersane Kazası: Operatör Hayatını Kaybetti

    Yalova'nın Altınova ilçesinde bir tersanede kule vincinin devrilmesi sonucu kabinde sıkışan operatör hayatını kaybetti. Şiddetli rüzgar nedeniyle meydana gelen kaza sonucunda operatörün cansız bedenine ulaşıldı.


Advertisement