Yunanistan'ın 6 Aylık Yakıtı, 4 Aylık İlacı Kaldı - Son Dakika
Ekonomi

Yunanistan'ın 6 Aylık Yakıtı, 4 Aylık İlacı Kaldı

Yunanistan Maliye Bakanı Yanis Varufakis, Yunanistan'daki nakit sıkıntısına rağmen ülkenin daha 6 aylık yakıtı ve dört aylık ilaç stoku bulunduğunu kaydetti.

04.07.2015 14:38  Güncelleme: 17:12

Yunanistan Bankalar Birliği Başkanı ve Yunanistan Milli Bankası (NBG) Başkanı Luka Kaçeli, Yunan bankalarında pazartesi gününe yetecek kadar para kaldığını belirterek, salıdan itibaren bankalara sermaye aktarımı kontrolü (capital controls) getirileceğini bildirdi.

PAZARTESİYE KADAR BANKALARDA PARA VAR

Yunanistan Bankalar Birliği Başkanı ve Yunanistan Milli Bankası (NBG) Başkanı Luka Kaçeli, Yunan bankalarında pazartesi gününe yetecek kadar para kaldığını belirterek, salıdan itibaren bankalara sermaye aktarımı kontrolü (capital controls) getirileceğini bildirdi. Kaçeli, katıldığı bir televizyon programında, ATM'lerden para çekimine getirilen 60 avroluk sınırlamanın pazartesi gününe kadar devam edeceğini, salıdan sonra ise Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) kararına yeni limit belirleneceğini belirtti.

BAŞKASI BELİRLEYECEK

Yunanistan'ın nakit ihtiyacının salıya kadar çözümlenmemesi durumunda, Yunan bankalarının sorun yaşayacağını ifade eden Kaçeli, "Pazartesi günü Avrupa Merkez Bankası yönetim kurulu yeniden toplanacak ve Yunanistan'a olan likidite miktarını belirleyecek. Alınacak karara göre, bankalardan çekilen para miktarı belirlenecek." dedi.

4 AYLIK İLAÇ 6 AYLIK BENZİN

Yunanistan Maliye Bakanı Yanis Varufakis ise Yunanistan'daki nakit sıkıntısına rağmen ülkenin daha 6 aylık yakıtı ve dört aylık ilaç stoku bulunduğunu kaydetti. İngiliz Daily Telegraph gazetesindeki demecinde ülkenin ekonomik durumuna değinen Varufakis, Yunanistan'ın, "Uzun bir kuşatmaya dayanabilmek için yetirince stok yaptığını" ifade ederek, hükümetin, halk oylamasından 'hayır' çıkması halinde kreditörlerin yeniden müzakere masasına döneceklerine inandığını vurguladı. Varufakis, Yunan bankalarındaki paraların ise tükenmek üzere olduğunu belirterek, "Bankalar hafta sonuna, belki de pazartesi gününe kadar dayanabilir." değerlendirmesinde bulundu.

LE PEN'DEN DESTEK

Öte yandan Fransa'da aşırı sağcı Ulusal Cephe lideri Marine Le Pen'den kreditörlerin dayattığı reform paketini referanduma götüren Yunan Başbakanı Çipras'a destek verdi. Le Figaro gazetesine konuşan Le Pen, aynı görüşleri paylaşmasa bile Çipras'ın söylem ve davranışlarını övdü. Le Pen, Yunan liderin halkının görüşlerini almak için referanduma gitmesini takdir ettiğini ifade etti. Çipras hükümetine referandum kararı yüzünden destek verdiğini söyleyen Le Pen, Yunan seçmenin yarınki referandumda "hayır oyu" vereceğine inandığını bildirdi. Kendisi de Fransa'nın Euro Bölgesi'nden çıkmasını savunan Le Pen, "AB artık sadece şantaj veya tehditte bulunuyor." ifadesini kullandı.

BAKAN İSYAN ETTİ: YUNANİSTAN'A YAPILAN TERÖRDÜR

Yunanistan Maliye Bakanı Yanis Varufakis, İspanya'da yayınlanan "El Mundo" gazetesine verdiği özel röportajda Yunanistan'a yapılanları 'terörizm' olarak niteledi. Maliye Bakanı Yanis Varufakis, Troika ve Brüksel'in referandumda "Evet" oyu çıkması için uğraş verdiğini hatırlatarak bu durumun Yunan halkının aşağılanması anlamına geleceğini söyledi.

EVET ÇIKARSA İSTİFA EDECEK

Varufakis Avrupa'nın olağan sistemi eleştiren Yunanistan'daki Syrize ve İspanya'daki Podemos gibi partilere de ihtiyacı olduğunu belirtti. Yunanistan Maliye Bakanı Yanis Varufakis ayrıca referandumdan "Evet" oyu çıkması halinde ise istifa edeceğini açıkladı.

AVRUPA BİRLİĞİ'NE İHTİYAÇ VAR

Maliye Bakanı Yanis Varufakis El Mundo gazetesindeki röportajında, pazar günkü oylamada hangi sonuç çıkarsa çıksın Avrupa Birliği ile bir anlaşma olacağına inandığını vurgulayarak buna hem Yunanistan'ın hem de Brüksel'in ihtiyacı olduğunu ifade etti.

BAKANDAN AB'YE AĞIR SÖZLER

Varufakis AB'nin üye ülkelerde demokrasi istemediğine de işaret ederek "onlar biz ne istiyorsak onu yapın diyorlar. Bize paket sunuyorlar onu yürürlüğe koymamızı istiyorlar. Biz bağımsız bir ülkeyiz. Yunanistan'ın geleceği ile ilgili kararları Yunan halkı verir. Ancak bu isteğimize sıcak bakmıyorlar. Bize danışma hakkı vermiyorlar." iddiasında bulundu. AB'nin Yunanistan'a yaptığını şantaj olarak da yorumlayan Yunanistan Maliye Bakanı Yanis Varufakis, bunun demokrasiye aykırı olduğunu terörizm anlamına geleceğini kaydetti.

"YUNANİSTAN KAYBEDERSE DÜNYA KAYBEDECEK"

Yunanistan'ın kaybetmesinin kimsenin işine gelmeyeceğini de savunan Maliye Bakanı Varufakis "Eğer Yunanistan duvara çarparsa, trilyon dolarlar kaybolacak. Bu çok fazla para ve Avrupa'nın buna izin verebileceğine ihtimal vermiyorum." yorumunu yaptı. Referandumdan çıkabilecek bir evet karşısında istifasını vereceğini de sözlerine ekleyen Maliye Bakanı "Sanırım hükümetim de aynı yolu izleyecek" dedi.

Yunanistan\'ın 6 Aylık Yakıtı, 4 Aylık İlacı Kaldı
Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Yunanistan'ın 6 Aylık Yakıtı, 4 Aylık İlacı Kaldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (45)

  • etme bulma dünyasi: selanikli sarigawuru bizim basimiza musallat ettiler,,Allahta onlara cezalarini gecte olsa veriyor,etme bulma dünyasi,, 25 35 Yanıtla
  • 96: Bu Adamlar 1.6 milyar € ya muhtaç bizimkiler diyo cumhurbaşkanı 100 milyar € çalmış be adam biz de öle bi hırsızlık olsaydı şuan yunanistan ın iflasının bin kat büyüğünü yaşardık 17 19 Yanıtla
  • NEŞET ERTAŞ: GAVUR YONAN BETER OL 27 6 Yanıtla
  • MEHDi: Bu gün rahat isek ULU ÖNDERİMİZE BORÇLUYUZ.YÜCE ATATÜRKE O EVLİYADIR.GÖREVLİ BİR ZATTIR.MİLLETİ UYKUDAN UYANDIRAN OYDU.ONA DUA EDİN Bak yunanlı sürünüyor. 7 15 Yanıtla
  • dd35: selanikli satisa cikarin biz talibiz. 19 3 Yanıtla
  • Turk: Allah tayyip erdogani basimizda eksik etmez insallah 10 6 Yanıtla
  • Paşa 1905: Adaları satın 15 0 Yanıtla
  • mufazakar: yok çalışmak var şarap sirtaki komsu Allah bızım basımızı Erdoğan kuluna gondermeseydı bın beterdı halımız 11 3 Yanıtla
  • ataturke laf etme ayiptir: nede olsa bu ülke için savaşmış bir liderdir... 8 5 Yanıtla
  • MÜSLÜMANTÜRK: Yunan lilar yakıt yönünden endişe etmeyin kürtler size kaçak mazot gonderir 12 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement