Yunanistan'a Kaçan Darbeci 8 Subayın Kaderi 3 Kadın Avukatın Elinde - Son Dakika
Güncel

Yunanistan'a Kaçan Darbeci 8 Subayın Kaderi 3 Kadın Avukatın Elinde

Yunanistan\'a Kaçan Darbeci 8 Subayın Kaderi 3 Kadın Avukatın Elinde

Yunanistan'da gözaltına alınan darbeci 8 askeri Selanik Barosuna kayıtlı kadın avukatlar Menya Polihroni, Katerine Dapudani ve Elia Marinaki savunacak.

17.07.2016 15:09  Güncelleme: 16:20

Türkiye'den Dedeağaç'a helikopterle kaçtıktan sonra Yunanistan'da gözaltına alınan darbeci 8 askerin kaderinde, savunmalarını yapan 3 avukat ile sorgu ve suçlamaları için dosyayı hazırlayan 1 savcı olmak üzere 4 kadın hukukçu etkili olacak.

8 DARBECİ SUBAYI KADIN AVUKATLAR SAVUNACAK

İstanbul'daki birliklerinden helikopterle Yunanistan'ın Dedeağaç Havalimanı'na kaçan aralarında binbaşının da bulunduğu 8 darbeci subayı Selanik Barosuna kayıtlı kadın avukatlar Menya Polihroni, Katerine Dapudani ve Elia Marinaki savunuyor.

SIĞINMA TALEPLERİNİN KABUL EDİLMESİ İÇİN MÜCADELE VERECEKLER

Darbeci askerlerin Yunanistan'a kaçak olarak geçmek suçundan en az cezayı almaları için Yarın Suçüstü Mahkemesi'nde savunacaklar. Kadın avukatlar ayrıca daha sonra müvekkillerinin sığınma taleplerinin kabul edilmesi içinde hukuki mücadelede bulunacaklar.

SUÇLAMA BELGESİ MAHKEMEYE GÖNDERİLDİ

Bu arada darbeci askerlerin sınırı kaçak geçmek suçundan cezalandırılmaları için ise Dedeağaç'ın kadın savcısı Ana Nikitopulu hazırladığı suçlama belgesini suçüstü mahkemesine gönderdi.

KADERLERİ KADIN HUKUKÇULARIN ELİNDE

Türkiye'deki darbe girişiminde bulunduktan sonra kaçan 8 askerin kaderi kadın hukukçular arasındaki savaşın sonunda belli olacak. Dedeağaç Savcılığı'nda askerler bugün sorgularının tamamlanmasından sonra kadın avukatlar Menya Polihroni, Katerine Dapudani ve Elia Marinaki adliye binasından polisler arasında çıkarılmaları sırasında merdivenlerde yanlarında bekleyerek yalnız bırakmadı.

TÜRKİYE'YE İADE EDİLECEKLER

Darbeciler kadın avukatların savunması ile Yunanistan'a kaçak girmekten ceza almayıp sığınma talepleri kabul edilecek ya da kadın savcının talepleri mahkemede kabul edecek ceza alacaklar ve Türkiye'ye iade edilecekler.

Yunanistan'a Kaçan Darbeci 8 Subayın Kaderi 3 Kadın Avukatın Elinde
Yunanistan'a Kaçan Darbeci 8 Subayın Kaderi 3 Kadın Avukatın Elinde
Yunanistan'a Kaçan Darbeci 8 Subayın Kaderi 3 Kadın Avukatın Elinde

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Yunanistan'a Kaçan Darbeci 8 Subayın Kaderi 3 Kadın Avukatın Elinde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (4)

  • Demokrasi: Yalandan darbe senaryo hazırlandı ama millet yemedi,! 38 42 Yanıtla
  • Tarihçi: Yunanistan a kaçmak bir asker içinde ayrı bir ihanet oraya kaçanağına kendinizi öldürseydiniz daha iyiydi hainler. 60 8 Yanıtla
  • J: İyi uykular turkiye 18 8 Yanıtla
  • boksor: Yukaridaki Yazi cok sacma olmus cunku bu tur davalarda hukukun ustunlugu gozetilmez ulkelerin cikarlari gozetilir.buda hukukun evrensel olamadiginin kanitidir.yunan basbakan daha davalar baslamadan turkiyeye iade edilecekler dedi bu cumle yukaridaki satirlari dogruluyor.ben sahsen iade edilmesinler demiyorum ben diyorum ki basbakanin; karari yunan hukuku verir ben hukuka karisamam demesi gerekirdi.ben bu dava ve bu kisiler uzerinede asla yazmiyorum belirtmek istedigim eger gucluyseniz eliniz doluysa hukuk sizi korur ama eliniz bos ve zayifsaniz hukuk diye birsey yoktur.yani dunyada hicbirsey mukemmel falan degil.hatta normal bile degil.hatta almanya ingiltere abd gibi ulkelerde zenginler daima korunmuslardir.ozellikle abd de birini oldurseniz bile yuksek bir kefalet karsiliginda serbest birakilabilirsiniz.boylece paraniz size ayricalik saglayan bir arac olmustur 10 1 Yanıtla

Advertisement