Yunanistan'da "Hayır Oyları" Kazandı - Son Dakika
Dünya

Yunanistan'da "Hayır Oyları" Kazandı

Yunanistan\'da "Hayır Oyları" Kazandı

Yunanistan'da seçmenler, pazar günü düzenlenen referandumla Avrupa Birliği'nin ekonomik yardım karşılığında sunduğu reform şartlarına "hayır" dedi.

06.07.2015 08:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yunanistan'da seçmenler, pazar günü düzenlenen referandumla Avrupa Birliği'nin ekonomik yardım karşılığında sunduğu reform şartlarına "hayır" dedi.

Sonuçlarının açıklanmasının ardından "hayır"oyu kullananlar, başkent Atina sokaklarında Yunan bayraklarıyla zafer gösterileri düzenledi.

Referandumda seçmenlerin yüzde 60'dan fazlası

"hayır"oyu kullandı.

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, referandum sonucunu şu şekilde değerlendirdi: "Geçen haftanın zor koşulları değerlendirildiğinde, siz cesur bir karar verdiniz. Bununla birlikte, bize Avrupa ile bağları kopartalım yetkisi değil, geçerli bir çözüm için müzakerelerde gücümüzü artırma yetkisi verdiğinizin de tamamen farkındayım. Yunanistan tekrar müzakere masasına dönecek. Bizim önceliğimiz, en kısa zamanda mali istikrarı sağlayabilmek için bankacılık sistemini yeniden güçlendirmek. Avrupa Merkez Bankası'nın bu kriz ile ilgili ülkemizdeki sadece genel mali durumu değil, insani boyut ile ilgili sorunu da tamamen anlayacağ

Yazar:

Etiketler: Gönderildi: 06 Temmuz 2015

İzlenme oranı: 0.0

Oylar: 0

Kaynak: Euronews.com

Son Dakika Dünya Yunanistan'da 'Hayır Oyları' Kazandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement