Yunanistan'da Likidite Sorunu - Son Dakika
Ekonomi

Yunanistan'da Likidite Sorunu

Yunanistan Hükümet Sözcüsü Gavriil Sakelaridis, ülkenin finansal yükümlülüklerini yerine getirmek konusunda bir sorun yaşanmayacağını söyledi.

03.03.2015 17:05

Yunanistan Hükümet Sözcüsü Gavriil Sakelaridis, ülkenin finansal yükümlülüklerini yerine getirmek konusunda bir sorun yaşanmayacağını söyledi.

Sakelaridis, katıldığı bir radyo programında, "Mart ayının zor bir ay olacağını biliyorduk. Bunun böyle olduğunu eski Maliye Bakanı Gikas Harduvelis de kabul etmişti. Fakat, Yunanistan finansal yükümlülüklerini yerine getirecektir" ifadelerini kullandı.

Sakelaridis, yeni mali önlemler alınıp alınmayacağına ilişkin bir soruya, "Avro Grubu maliye bakanları toplantısında alınan kararlar yerine getirilecek ve daha fazlası yok" yanıtını verdi. Yunanistan'da özel emlak vergisi ENFİA'nın başka bir vergiyle değiştirilmesi için çalışmalar yapıldığını söyleyen Sakelaridis, hükümetin, Maliye Bakanı Yannis Varufakis'ten çok memnun olduğunu ve bakanın görevini en iyi şekilde yerine getirdiğini belirtti.

Sakelaridis, daha önce yaptığı bir açıklamada ülkede likidite sorunu olduğunu ancak alınan önlemlerle sorunun çözüleceğini söylemişti.

Sözcü Sakelaridis, likidite sorununun gerek kreditörlere gerekse Yunanistan'a zarar vermeyecek şekilde çözümleneceğini ifade ederek, "Bunu hükümet olmadan da biliyorduk şimdi de pratikte görüyoruz, bu aşamada önemli olan Yunan Hükümeti'nin likidite sorunlarını çözmek için mümkün olan her şeyi yapmaktır" şeklinde konuşmuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Yunanistan'da Likidite Sorunu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement