Yunanistan'daki Kritik Referandumda Oy Verme İşlemi Başladı - Son Dakika
Dünya

Yunanistan'daki Kritik Referandumda Oy Verme İşlemi Başladı

Yunanistan\'daki Kritik Referandumda Oy Verme İşlemi Başladı

Yunanistan'da kreditörlerin mali yardım için öne sürdüğü kemer sıkma önlemleri için yapılan referandumda oy verme işlemi başladı.

05.07.2015 09:54

Yunanistan'da kreditörlerin mali yardım için öne sürdüğü kemer sıkma önlemleri için yapılan referandumda oy verme işlemi başladı.

Ülkenin kaderini belirleyecek oylamaya katılımın yüksek olması bekleniyor. Sonuçların ise kısa bir sürede alınacağı belirtiliyor.

Kamu oyu araştırmalarına göre Yunan halkının kafasında sandıklar açılamadan önce karışıklık hakimdi. Yapılan incelemelerde halkın "evet" ve "hayır" arasında gidip geldiği az da olsa evet oyunun önde olduğu görülüyordu.

Başbakan Aleksis Çipras hükümeti pazarlıklar sırasında ellerinin güçlenmesi için vatandaşlardan hayır oyu kullanmasını istedi.

Bu görüşe karşı çıkanlar ise böyle bir sonucun ülkenin Euro Bölgesi'ndeki geleceğini tehlikeye atacağını ve işlerin daha da kötüleşeceğini savunuyor.

Şimdi tüm Avrupa ve dünya referandumdan çıkacak sonucu beklerken, bunun dünya piyasalarına nasıl bir etkisi olacağı da merak ediliyor.

Yazar:

Etiketler: Gönderildi: 05 Temmuz 2015

İzlenme oranı: 0.0

Oylar: 0

Kaynak: Euronews.com

Son Dakika Dünya Yunanistan'daki Kritik Referandumda Oy Verme İşlemi Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement