Yunanistan Maçına Ahmet Çalık'ın Performansı Damga Vurdu - Son Dakika
Spor

Yunanistan Maçına Ahmet Çalık'ın Performansı Damga Vurdu

Yunanistan Maçına Ahmet Çalık\'ın Performansı Damga Vurdu

Fatih Terim dün sürpriz bir ismi sahaya sürdü. Ay-yıldızlı ekibin ilk onbirinde yer alan Gençlerbirliği takımının oyuncusu Ahmet Yılmaz Çalık performansıyla göz doldurdu.

18.11.2015 09:51

A Milli Takım'daki ilk maçına çıkan Ahmet Çalık, performansıyla otoritelerin övgüsünü kazandı.

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, Ahmet için, "Aferin ona ilk milli maçı olmasına rağmen kusursuz oynadı. Mehmet Topal ile iyi uyum sağladı. İnşallah eksiklerini gidererek ileride daha da iyi olacak" değerlendirmesi yaptı. Spor yazarı Uğur Meleke de yazısında genç ismi övdü.

İşte Meleke'nin o yazısı;

"Dünkü Yunanistan'ın son 2 yıla göre çok daha kompakt gözüktüğü ve maçı bilinçli öldürdüğü düşünülürse, bu müsabaka skordan bağımsız gayet iyi bir testti ulusal takım için. Öncelikle stoperde Mehmet-Ahmet denemesi faydalıydı. Bir hazırlık maçında bir ön liberonun stoperde denenme nedeni, turnuvada Serdar-Hakan-Semih aynı anda sakatsa kullanılacak alternatifin testiydi. Ahmet de müthiş bir ilk maç oynayınca, soğukkanlılığı ve zekasıyla 40 yıllık ay-yıldızlı gibi davranınca daha da verimli oldu bu deneme.

"YERDEN PAS YAPMAK KARAKTERİMİZE UYGUN DEĞİL"

Rakip kornerlerde alan savunması yapmamızsa bence riskli; çünkü siz durup bekliyorsunuz ve koşarak arkadan gelen rakip her zaman avantajlı oluyor. Ama bizim attığımız kornerlerdeki planlarımız gayet umut vericiydi: Gerek Hakan'ın direkt kaleye attığı sert kornerler, gerek paslaşarak rakip duruşu bozma girişimleri iyiydi. Milli takımın bir başka dikkat çekici karakteristiği de hücuma sürekli katılan beklerinin neredeyse hiç orta yapmaması, hep ceza sahasına yerden pas denemesi. Bu kadar yetenekli şutör, Hakan-Oğuzhan-Arda-Yunus bir aradayken kenardan geriye yerden pas yapmak da bence kadro karakterimize çok uygun.

"20 YIL SONRA BU KOKUYU ALMAK SEVİNDİRİCİ"

Tüm bu teknik detaylardan daha önemlisiyse şu: Ben bu takımda 1995 ruhunu görmeye başladım yavaş yavaş. Abisiz, kavgasız... Lidersiz, gerilimsiz, sevimli bir grup. Her maça galibiyet için çıkan, her an kazanacakmış hissi veren bir grup. Ben en son bu hissi Euro'96 öncesi takımında görmüştüm sanırım. Yirmi yıl sonra bu kokuyu tekrar almak sevindirici."

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Spor Yunanistan Maçına Ahmet Çalık'ın Performansı Damga Vurdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (7)

  • ahmet..: akp hazmedemeyenler ülkeyi terk edebilirler ama nerde 14 11 Yanıtla
  • ahmet...: devletimiz gerekeni yapar chp gerek yok 3 12 Yanıtla
  • 34yakup: Bu silvana az bile kim teröre destek veriyorsa belasını buluyor bulacak ta 11 3 Yanıtla
  • ahmet..: Allah başımızdan eksik etmesin devletimizi 5 1 Yanıtla
  • ay isigi: Ahmet calik isadami degilmi? 2 1 Yanıtla
  • vatan: vatan hayinligi yapmanın sonucu böyle olur beter olsunlar 0 2 Yanıtla
  • vatan: şimdi tıpış tıpış eder keşke etmese ama gurur lazım 0 0 Yanıtla

Advertisement