Yurtta Kış - Son Dakika
Güncel

Yurtta Kış

Ordu Büyükşehir Belediyesi, il genelinde üç gündür etkili olan kar yağışı nedeniyle kapanan mahalle yollarının tekrar ulaşıma açılması için 86 ekip ve 295 iş makinesiyle çalışmalarını sürdürüyor Kar kalınlığının yüksek kesimlerde bir metreyi aştığı kentte bazı ilçelerde mahsur kalan 70'a yakın hasta, belediye ve sağlık ekiplerinin çalışması sonucu hastanelere ulaştırıldı.

07.01.2015 16:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ordu Büyükşehir Belediyesi, il genelinde üç gündür etkili olan kar yağışı nedeniyle kapanan mahalle yollarının tekrar ulaşıma açılması için 86 ekip ve 295 iş makinesiyle çalışma yapıyor.

Kar yağışının aralıklarla devam ettiği kentte, belediye ekipleri bir yandan yol açma çalışmalarını sürdürüyor bir yandan da kar nedeniyle mahsur kalan hastalara ulaşmaya çalışıyor.

İkizce ilçesinin Esentepe ve Kaynartaş mahallelerinde kar nedeniyle mahsur kalan üç diyaliz hastası, Büyükşehir Belediyesi ekiplerince söz konusu mahallelerin yollarının açılmasının ardından 112 Acil sağlık ekiplerince Ünye Devlet Hastanesine kaldırılarak tedaviye alındı.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, yaptığı açıklamada, iki gündür yer yer bir metreyi aşan karla mücadeleye devam ettiklerini söyledi.

Ekiplerin 24 saat esasına göre kar yağışının durmasıyla çalışmalara hız verdiklerini anlatan Yılmaz, önceliklerinin hasta ve cenazesi bulunan vatandaşlar olduğunu dile getirdi.

Vatandaşlardan acil durumlarda 444 10 52 nolu telefondan belediyeye ulaşmalarını isteyen Yılmaz, şöyle konuştu:

"Tüm yurdu etkisi altına alan yoğun kar yağışı bölgemizde de etkili olmakta. 295 iş makinesi ve 86 ekiple 24 saat yol açma çalışmalarını sürdürüyoruz. Önceliğimiz hasta, cenaze ve öğrenci servisleri olacak. Bu kapsamda geride kalan süreçte toplam 70 hastanın karla kaplı yolunu açıp, evlerine kadar giderek hastanelere ulaşmalarını sağladık. 21 cenazenin ise defin işleminde yardımcı olduk."

Yılmaz, kapalı mahalle yollarını en kısa sürede tekrar ulaşıma açacaklarını sözlerine ekledi.

Kar, 510 rakımlı Boztepe'de güzel görüntüler oluşturdu

Ordu'da kar, kentin "seyir terası" konumundaki 510 rakımlı Boztepe'de güzel görüntüler oluşturdu.

Karın keyfini çıkarmak isteyen birçok vatandaş, teleferik ve karayolunu kullanarak Boztepe'ye çıktı. Burada zaman geçiren vatandaşlardan bazıları kar topu oynarken bazıları ise fotoğraf çektiriyor. - Ordu

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yurtta Kış - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement