Yurtta Kış - Son Dakika
Güncel

Yurtta Kış

Saruhanlı Kaymakamı Kanyılmaz: "Kar yağışı ve aşırı rüzgar sebebiyle ilçemizde zarar gören zeytin ağaçlarında hasar tespit çalışmaları tamamlandı"

07.01.2015 19:56

Kar yağışı ve rüzgarın etkili olduğu Saruhanlı ilçesindeki tarım arazilerinde yapılan hasar tespit çalışmalarının tamamlandığı bildirildi.

Saruhanlı Kaymakamı Erdoğan Kanyılmaz, İlçe Tarım ve Hayvancılık Müdürü Aytekin Yaralı ve Ziraat Odası Başkanı Aydoğan Okur, hasar tespit çalışmalarına ilişkin gazetecilere bilgi verdi.

Kar yağışı ve aşırı rüzgar sebebiyle ilçemizde zarar gören zeytin ağaçlarında hasar tespit çalışmaları tamamlandığını ifade eden Kanyılmaz, ilçeye bağlı 27 mahallede 918 üreticiye ait 26 bin 550 dekar alandaki zeytin ağaçlarında yüzde 10 ila 60 arasında zarar tespit ettiklerini dile getirdi.

Kanyılmaz, "Bu tür afetlerden zarar gören çiftçilerimizi, ürünlerini sigorta yaptırmaları hususunda hep uyardık, yine uyarıyoruz. Burada önemli olan husus zarara uğramadan önce önlem alıp sigorta yaptırmaktır. Bu durum çiftçilerimizin kendi menfaatlerinedir" diye konuştu.

-"Üretici zeytin satmak istemiyor"

Saruhanlı Ziraat Odası Başkanı Aydoğan Okur ise olumsuz hava koşulları nedeniyle gelecek sezon zeytin ve zeytinyağı rekoltesinde düşüş yaşanacağını ifade etti.

Manisa'nın zeytin üretiminin yaklaşık yüzde 15'inin Saruhanlı'da gerçekleştirildiğini vurgulayan Okur, üreticilerin zeytin ağaçlarında meydana gelen hasarı göz önünde bulundurarak elindeki yağı satmak istemediğini kaydetti. - Manisa

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yurtta Kış - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement