Yuvacık Barajı Dolunca Kapaklar Açıldı - Son Dakika
Güncel

Yuvacık Barajı Dolunca Kapaklar Açıldı

Yuvacık Barajı Dolunca Kapaklar Açıldı

Kocaeli'nin Başiskele İlçesi'nde bulunan 51 milyon metreküp kapasiteli Yuvacık Barajı'nda su seviyesinin 46 milyon metreküpe ulaşması üzerine barajın kapakları açılarak su bırakılmaya başlandı.

02.02.2016 11:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kocaeli'nin Başiskele İlçesi'nde bulunan 51 milyon metreküp kapasiteli Yuvacık Barajı'nda su seviyesinin 46 milyon metreküpe ulaşması üzerine barajın kapakları açılarak su bırakılmaya başlandı. Kocaeli Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürü İlhan Bayram su kaynaklarından baraja su gelmeye devam ettiğini, kapakların açılarak su bırakıldığını belirterek, "Kış mevsimi gayet iyi geçiyor. İçme suyu havzalarımız yeterli kar yağışını aldı. Kocaeli'nde susuzluk çekmeyiz" dedi.

Kar ve yağmur yağışı Kocaeli'de bulunan su ihtiyacının sağlandığı baraj ve göllerin dolmasını sağladı. Karların erimesi ve yağmurla birlikte Yuvacık Barajı'nda su seviyesi 46 milyon metreküpe, Namazgah Barajı'nda 20 milyon metreküpe ulaşırken, Sapanca Gölü'nde ise su seviyesi 32.04 koduna ulaştı. 51 milyon metreküp kapasiteli Yuvacık Barajı'nda baraj kapakları açılarak su bırakılmaya başlandı. Aynı şekilde Namazgah Barajı ve Sapanca Gölü'nde kapaklar açılarak su bırakılıyor.

Yuvacık Barajı ve Sapanca Gölü'ndeki su seviyesinin maksimum değerlere ulaştığını söyleyen Kocaeli Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürü İlhan Bayram, "Kış mevsimi gayet iyi geçiyor. İçme suyu havzalarımız yeterli kar yağışını aldı. Barajlarımız şu anda dolu. Yuvacık Barajı, Namazgah Barajı'nın kapakları açılarak fazla su bırakılıyor. Sapanca Gölü'ndeki su seviyesi maksimum seviyeye ulaştı. Bölgedeki kaynaklarda ve depolama rezarvuarlarımızda su durumumuz gayet iyi. Bu sene ve bundan sonraki seneler Kocaeli'nde susuzluk çekmeyiz" dedi.

İlhan Bayram, Karümürsel'deki İhsaniye Barajı'nın temelinin geçtiğimiz hafta atıldığını, ayrıca Avcıdere Barajı'nın yapılacağını belirterek, "Bizim bölgemizde herhangi bir su sorunu bundan sonra yaşanmaz" diye konuştu. - Kocaeli

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Yuvacık Barajı Dolunca Kapaklar Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement