Yüzde 98'lik Rapora 'Engel Yok' İddiası - Son Dakika
Yaşam

Yüzde 98'lik Rapora 'Engel Yok' İddiası

Yüzde 98\'lik Rapora \'Engel Yok\' İddiası

Diyarbakır'da bir kadına, Eğitim ve Araştırma Hastanesi tarafından yüzde 98'lik iş görmezlik raporu verilmesine rağmen, BAĞKUR Genel Müdürlüğü Sağlık Daire Başkanlığı'na bağlı iki uzman ve bir pratisyen hekimin 'Çalışma gücünün yüzde 60 kaybettiğine dair bir bulguya rastlanmadı' raporu verdiği iddia edildi.

04.06.2014 16:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır'da bir kadına, Eğitim ve Araştırma Hastanesi tarafından yüzde 98'lik iş görmezlik raporu verilmesine rağmen, BAĞKUR Genel Müdürlüğü Sağlık Daire Başkanlığı'na bağlı iki uzman ve bir pratisyen hekimin 'Çalışma gücünün yüzde 60 kaybettiğine dair bir bulguya rastlanmadı' raporu verdiği iddia edildi.

Diyarbakır'da 1990 yılında iş yeri açan Fatma Aydemir (63), 2 yıl işlettiği iş yerini maddi sıkıntılardan dolayı kapatmak zorunda kaldı. Fatma Aydemir, 1999 yılında İstanbul'da meydana gelen depremin ardından depresyona girdiği ve psikolojisinin bozulduğu raporu verildi. Geçen zaman içinde kalp yetmezliği, şizofreni ve şeker hastalığı tanısı kondu. İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Fatma Aydemir'in eşi Memduh Aydemir, BAĞKUR'da çalışan memurların kendilerine bin 80 günlük primin yatırılması halinde eşinin malulen emekli olacağını ilettiklerini söyledi. Memduh Aydemir, "1994 yılında tayinim İstanbul'a çıktı ve hayatımızı orada devam ettirdik. Eşimin yaklaşık 1 yıl Bakırköy Devlet Hastanesi'nde ayakta tedavi uygulaması sürdü, hastalığı gittikçe artmaya başladı. Bakırköy Devlet Hastanesi'ndeki doktorlar emeklilik durumunuz varsa memleketinize dönmeniz daha iyi olacak, ailesi ile beraber kalırsa durumunun iyiye gitme olasılığı çok fazla olur dedi. Ben de bu konuşmanın ardından görev yaptığım devlet dairesinden emeklilik talebimi isteyerek memleketimiz olan Diyarbakır'a 2000 yılında döndüm. Ne yazık ki istediğimiz gibi iyileşmeyi görmedik. Eşimin, Diyarbakır'da 2005 yılına kadar hastanelerde tedavisi devam etti. Psikiyatri servisinde bir doktor, hastamızın artık iyileşme olasılığının bulunmadığını, durumun paranoid şizofreni olduğunu belirterek, hastanın tedavilere yanıt vermediğini tespit ettiklerini söyledi. Psikiyatri servisindeki doktorun eğer hastamızın sigortası varsa malulen emeklilik olma şansı olduğunu söyledi bize. Eşimin sigortası olduğunu belirttim ve heyete sokulmasını istedim. Dicle Üniversitesi'ndeki profesör hocaların onayı ile eşime paranoid şizofreni teşhisi ile heyet raporu aldık. BAĞKUR Genel Müdürlüğü Sağlık Daire Başkanlığı'na gönderdik. Sağlık Daire Başkanlığı bizi oyaladı. Doktorumuz eşime kızımın bakması için tekrar heyete soktu ve yüzde 94 çürük raporu alarak kızım bakıcı olarak tayin edildi. Kızım 1 yıldır bakıcı parası almaktadır. Bu sene maluliyeti için tekrar BAĞKUR İl Müdürlüğü'ne başvuruda bulunduk. BAĞKUR bizi Eğitim Araştırma Hastanesi'ne sevk etti. Tahlil ve tetkiklerin ardından yüzde 98 çürük raporu verildi. Eşimde kalp yetmezliği, şizofreni ve şeker hastalığı da bulunmaktadır. Bu hastalıklarla yaşayan eşimin raporu sonucunu aldığımızda ise şok geçirdik. BAĞKUR Genel Müdürlüğü Sağlık Daire Başkanlığı tarafından 'Çalışma gücünün yüzde 60 kaybettiğine dair bir vurguya rastlanmadı ve bakıma muhtaç değildir' sonucu ile karşılaştık. Bunca profesörün onay verdiği eşime BAĞKUR'un iki uzmanı ve pratisyen hekimi onay vermedi. Yetkililere sesleniyorum, bize yardımcı olsunlar" dedi. - DİYARBAKIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yaşam Yüzde 98'lik Rapora 'Engel Yok' İddiası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement