Yüzebilmem İçin Bana Elini Uzat" Projesi - Son Dakika
Yerel

Yüzebilmem İçin Bana Elini Uzat" Projesi

Yüzebilmem İçin Bana Elini Uzat" Projesi

Ordu’nun Fatsa ilçesinde bulunan Sami Yücel Özel Eğitim İş Uygulama Okulu engelli öğrencilerin yüzme öğrenebilmeleri amacıyla “Yüzebilmem için Bana Elini Uzat” isimli projeyi hayata geçirdi.

03.03.2015 15:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ordu'nun Fatsa ilçesinde bulunan Sami Yücel Özel Eğitim İş Uygulama Okulu engelli öğrencilerin yüzme öğrenebilmeleri amacıyla "Yüzebilmem için Bana Elini Uzat" isimli projeyi hayata geçirdi.

Fatsa Belediyesi Spor Kompleksi'nde "Yüzebilmem İçin Bana Elini Uzat" isimli projesinin açılışı gerçekleşti. Açılışa Kaymakam Mehmet Yapıcı, Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Eroğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ekrem Cinoğlu, İlçe Emniyet Müdürü İbrahim Ethem Öztürk, okul müdürleri, öğrenciler ve öğrenci velileri katıldı.

Açılışta ilk konuşmayı yapan Sami Yücel Özel Eğitim İş Uygulama Okulu öğretmeni ve proje yöneticisi Ali Haydaroğlu, " Karadeniz Bölgesi'nde bir ilk olan özel eğitim alan öğrencilerimizin yüzme eğitimi içeren proje Fatsa Kaymakamlığımızın bir projesidir. Toplam 14 hafta sürecek olan projemizle 8-12 yaş arası 15 öğrencimiz dahil ettik. Havuz başında ise 4 yüzme antrenörümüz görev alacak. Haftanın 2 günü teorik ve uygulamalı olmak üzere öğrencilerimize gruplar halinde havuza almayı planlıyoruz. Proje sonunda kendine özgüveni gelmiş öğrenciler yetiştirmeyi planlıyoruz" dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Ekrem Cinoğlu yaptığı konuşmada, özel eğitim merkezlerinde toplamda 639 engelli öğrencilerinin olduğunu açıkladı.

Fatsa Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Eroğlu yaptığı konuşmada, "Tesisimiz açıldığından bugüne kadar 80 bin kişiye ev sahipliği yapmıştır ama en güzel ev sahipliğini de inşallah bu proje ile bundan sonra yapacaktır çünkü bu güzel kardeşlerimizin yüzme öğrenmesini bir imkan sağlanacaktır. İnşallah sadece 15 değil, bütün engelli çocuklarımız da bu proje ile yüzmeyi öğrenir" şeklinde konuştu.

Açılışta son konuşmayı Fatsa Kaymakamı Mehmet Yapıcı gerçekleştirdi. Konuşmasında sosyal devletten bahseden Kaymakam Yapıcı, "Devletimizin son 10 yıl içerisinde almış olduğu tedbirler çok fazla. Türkiye bu sayede gelişmiş ülkeler arasında yerini alıyor. Özellikle özel çocuklarımız için alınan tedbirler çıkarılan yasalar gelişmiş ülkeler seviyesine gelmesini sağladı. Fatsa'da eğitim uygulama anlamında 2 tane okulumuz var" diye konuştu. - ORDU

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yüzebilmem İçin Bana Elini Uzat' Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement