Yüzlerce Yıllık Gelenek Kumluca'da Yaşatılıyor - Son Dakika
Güncel

Yüzlerce Yıllık Gelenek Kumluca'da Yaşatılıyor

Yüzlerce Yıllık Gelenek Kumluca\'da Yaşatılıyor

Kumluca ilçesine bağlı Karacaören köyü sakinleri, yörenin geleneksel çorbası Arabaşı çorbasını ilçe protokolüne tanıtmak için bir etkinlik düzenledi.

17.01.2014 11:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kumluca ilçesine bağlı Karacaören köyü sakinleri, yörenin geleneksel çorbası Arabaşı çorbasını ilçe protokolüne tanıtmak için bir etkinlik düzenledi.

Karacaören Köy Konağı'nda yapılan etkinliğe Kumluca Kaymakamı Canan Hançer Baştürk, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Gürcan Yıldırım, İlçe Emniyet Müdürü Nail Çetinkaya, daire amirleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve köylüler katıldı. Etkinliğe katılanlara önce köylü kadınlar tarafından hazırlanan Arabaşı çorbası ikram edildi sonra portakal kabukları ile oynanan "zekir" oyunu oynandı.

YEMEK ÜSTÜNE ÇEREZ GİBİ İKRAM EDİLİYOR

Kumluca Kültür Turizm ve Tanıtma Derneği Başkanı Turgut Eken, katılımcılara Arabaşı çorbası ile zekir oyunu hakkında bilgi verdi. Eken, Arabaşı çorbasının köylerinde sıkça yapıldığını belirterek "Arabaşı yemekle yenmeyen bir çorbadır. Yemek üstüne çerez gibi ikram edilir. Atalarımız bu çorbayı Orta Asya'dan buralara kadar getirmiştir. Hatta ilk Arabaşı çorbasını Türkmen Murtaza Usta yapmıştır" dedi.

Karacaören köyünde her yıl bu geleneği yaşatmaya çalıştıklarını belirten Eken, "İlçe protokolünü köyümüzde ağırlayıp köylülerle kaynaşmayı sağlıyoruz" şeklinde konuştu.

MISIR UNU KÖY TAVUĞUYLA HAZIRLANIYOR

Arabaşı çorbasını hazırlayan Keziban Süel, "Çorba, mısır unu, köy tavuğu ve değişik baharatlarla hazırlanıyor. Arabaşı çorbası geleneğimizi yaşatmaya çalışıyoruz" dedi. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Yüzlerce Yıllık Gelenek Kumluca'da Yaşatılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement