Z Kuşağına Ne Kadar Hazırsınız? - Son Dakika
Güncel

Z Kuşağına Ne Kadar Hazırsınız?

Z Kuşağına Ne Kadar Hazırsınız?

Mevcut çalışanların % 65'ine göre Z kuşağı şirketlerin yenilikçi yüzü olacak.

22.12.2014 14:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İşe alım ve insan kaynakları alanında hizmet veren, dünyanın en büyük şirketlerinden biri olan Randstad'ın 2003 yılından beri yılda dört kez yayınladığı Randstad Workmonitor'ün 2014 yılsonu verileri, önümüzdeki yıllarda iş hayatında yer almaya başlayacak Z kuşağı ile ilgili çarpıcı verileri göz önüne seriyor.

Geçmişi 1960'lı yıllara kadar dayanan ve Türkiye'de ilk merkezini 2006 yılında açan Randstad tarafından üçer aylık periyodlarla, yılda dört kez düzenli olarak yayınlanan Randstad Workmonitor, önemli verileri açıklarken, şirketlerin Z kuşağına hazırlanması için ipuçları da veriyor. Hollanda'da başlatılan ve şu anda Avrupa, Asya Pasifik ve Amerika kıtalarını içeren bir alanda, tüm dünyada 33 ülkeyi kapsayan Randstad Workmonitor 2014 yılı 4. çeyrek sonuçlarına göre; 2015 için çalışanların genel görünümü iyimserlikte artış, işe alınabilirliğe odaklanma ve Z kuşağına hazırlanma olarak karşımıza çıkıyor.

Z kuşağına hazırlanmak…

İş dünyasının profesyonelleri X kuşağı ve genç profesyoneller Y kuşağından sonra sıra, Z kuşağı için hazırlık yapmaya geldi. Peki, mevcut çalışanlar, bugünden itibaren beş yıl içinde işgücü pazarına girecek olan Z kuşağını nasıl görüyor?

• Ankete katılan çalışanların yüzde 70'i, Z kuşağının önceki kuşaklara göre işyerinde daha esnek çalışma düzenleri talep edebileceğine inanıyor.

• Küresel olarak çalışanların yüzde 62'si, mevcut çalışanların Z kuşağından teknoloji kullanımıyla ilgili çok şey öğrenebileceğini söylüyor.

• Bu konu, iş/yaşam dengesi açısından pek de önemli değil ve katılımcıların sadece yüzde 39'u bu açıdan Z kuşağından öğrenecekleri şeyler olduğuna inanıyor.

• Kuşaklar arası işbirliğini güçlendirmek için işverenlerin yüzde 59'u mentorluğu aktif biçimde destekliyor: daha yaşlı olan elemanlar gençlere koçluk yapar. Hollanda'da (yüzde 46), Danimarka'da (yüzde 43) ve Japonya'da (yüzde 39) bu konu fazla önemsenmiyor.

• Küresel olarak çalışanların yüzde 65'i gerçekten yenilikçi olmak için Z kuşağının bir gereklilik olduğunu düşünüyor. Bu yaklaşımı en fazla benimseyenlerin Portekiz (yüzde 88), Brezilya (yüzde 87) ve Hindistan (yüzde 86) çalışanları olduğu görülüyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Z Kuşağına Ne Kadar Hazırsınız? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement