Zabıta Alevlere Müdahale Etti - Son Dakika
Yerel

Zabıta Alevlere Müdahale Etti

Zabıta Alevlere Müdahale Etti

Muğla Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı Trafik Denetim Amirliğinde görevli Zabıta Memurları görev esnasında Köyceğiz ilçesi Döğüşbelen Mahallesi Balıklı mevkiinde Kızılçam ağaçlarıyla dolu ormanlık arazide alevlerin çıktığını görünce araç içerisinde bulunan yangın tüpü, su ve kürekle yangına müdahale etti.

03.05.2016 16:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muğla Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı Trafik Denetim Amirliğinde görevli Zabıta Memurları görev esnasında Köyceğiz ilçesi Döğüşbelen Mahallesi Balıklı mevkiinde Kızılçam ağaçlarıyla dolu ormanlık arazide alevlerin çıktığını görünce araç içerisinde bulunan yangın tüpü, su ve kürekle yangına müdahale etti. Rüzgarın etkisiyle hızla yayılan alevlerin büyümesini çalılar ve toprak ile engelleyen zabıtalar büyük bir felaketin önüne geçti. Durumu Köyceğiz Orman İşletme Müdürlüğü ekiplerine de bildiren Zabıta Memurları, İtfaiye ekipleri gelene kadar bölgeden ayrılmadı. Köyceğiz Orman İşletme Müdürlüğü ekiplerince kontrol altına alınan Orman yangını Zabıtanın erken müdahalesi sayesinde büyümeden önlendi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanı Şevket Gülen konu ile ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi;"Dünyamız gelişen teknoloji ve bilinçsiz tüketimin sonucu doğal zenginliklerini her geçen gün kaybetmektedir. Ülkemiz hem doğal zenginlikler hem de doğal bitki örtüsünü hızla kaybetme açısından dünya ülkeleri arasında ön sıralarda yer almaktadır. Özellikle ormanlarımızın en büyük düşmanı olan yangınlar doğal bitki örtümüzü kaybetme sebeplerimizin başında gelmektedir. Bilindiği gibi yangınlar doğaları gereği küçük çapta başlayıp hızla yayılırlar. Bu sebeple erken müdahale çok önemlidir. Köyceğiz ilçesi Döğüşbelen Mahallesi Balıklı mevkiinde Kızılçam ağaçlarıyla dolu ormanlık arazide çıkan yangına erken müdahale ederek yangının büyümesini engelleyen Zabıta Memurlarımıza duyarlılıklarından dolayı teşekkür ederim" - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Zabıta Alevlere Müdahale Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • hasan: helaliniz var be 0 0 Yanıtla

Advertisement