Zabıta Sokaktaki Ekmek Satışına Dikkat Çekti - Son Dakika
Yerel

Zabıta Sokaktaki Ekmek Satışına Dikkat Çekti

Zabıta Sokaktaki Ekmek Satışına Dikkat Çekti

Özellikle Manisa’da çok yaygın bir şekilde sokakta satılan ve nerede üretildiği belli olmayan ekmekle mücadele sürerken Alaşehir Zabıta Müdürü Erol Acar fırınları sürekli denetlediklerini anlatarak vatandaşların da sokaklarda nerede üretildiği belli olmayan kayıt dışı ekmekleri almamalarını istedi.

08.07.2015 12:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Özellikle Manisa'da çok yaygın bir şekilde sokakta satılan ve nerede üretildiği belli olmayan ekmekle mücadele sürerken Alaşehir Zabıta Müdürü Erol Acar fırınları sürekli denetlediklerini anlatarak vatandaşların da sokaklarda nerede üretildiği belli olmayan kayıt dışı ekmekleri almamalarını istedi.

Yıl boyunca gıda denetimlerini sürdüren Alaşehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Ramazan ayında da fırınları denetlemeye devam ediyor. Vatandaşlardan gelen talepleri göz önünde bulunduran ekipler, sadece ilçe merkezinde değil, mahalleye dönen kırsal bölgelerdeki fırınları da denetliyor.

DENETİMLER HER ZAMAN YAPILIYOR

Ramazan boyunca denetimlerin kesintisiz süreceğini ve kendisinin de denetimlere bizzat katıldığını ifade eden Alaşehir Zabıta Müdürü Erol Kacar, "Ekiplerimiz sadece Ramazan'da değil, yıl boyunca kontrollerini sürdürmektedir. Bunun tek farkı özellikle bu ay içerisinde suistimallere fırsat vermemek için denetimlerimizin sıklaştırılmasıdır. Düşük gramajda ekmek ya da pide üreterek, farklı fiyat uygulamaları yapan esnafın tespiti halinde yasal mevzuat tatbik edilerek cezai işlem uygulanmaktadır. Bu konuda vatandaşlarımızın sağlığı ve bütçesi söz konusu olduğu için herhangi bir esneklik göstermemiz mümkün değil. Halkımızın mağdur olmaması adına zabıta olarak üzerimize düşen görev ve sorumluluklarımızı büyük bir titizlikle yerine getirmekte kararlıyız." dedi.

SOKAKTAKİ EKMEKLERİ ALMAYIN

Belediye ve sabit fırıncı esnafı adına vatandaşlardan bir ricaları da olduğunu kaydeden Kacar şunları söyledi:

"Vatandaşımızdan ricamız şudur. Sokaklarda rast gele kayıt dışı ticareti yapılan, nerede ve hangi şartlarda üretildiği bilinmeyen, gayri nizami satış yapma teşebbüsünde bulunan seyyar ekmek satıcılarına itibar edilmeyerek gıda denetlemelerinde birinci derecede sorumlu olan ilçe tarıma ait 174 Alo Gıda Hattı ile 153 zabıta hattına şikayette bulunmalarıdır." - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Zabıta Sokaktaki Ekmek Satışına Dikkat Çekti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement