Zeka İstanbul" Projesi - Son Dakika
Kültür Sanat

Zeka İstanbul" Projesi

Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi (FSMVÜ), İstanbul Kalkınma Ajansı ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen "Zeka İstanbul" projesinin sertifika töreni gerçekleştirildi.

24.11.2015 18:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi (FSMVÜ), İstanbul Kalkınma Ajansı ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen "Zeka İstanbul" projesinin sertifika töreni gerçekleştirildi.

Zeytinburnu Kültür Merkezi'ndeki törende konuşan FSMVÜ Rektörü Prof. Dr. Musa Duman, psikolojinin toplumda ihtiyaç duyulan bir alan olduğunu belirterek, üniversitelerin bu bölümlerinden mezun olan çok sayıda öğrenci olduğunu hatırlattı.

Duman, "Dilerim ki bu bölümden mezun olan siz gençler, toplumumuzla ilgili sorunlara cevap verebilirsiniz. Sizler, bizim öğrencimiz oldunuz. Biz, 'artık bizi temsil eden 400 öğretmenimiz oldu' diyoruz. Umarım, bizi meslek hayatınızda da başarıyla temsil edersiniz" diye konuştu.

Sertifika töreninin yapıldığı tarihe dikkati çeken Duman, salondaki davetlilerin Öğretmenler Gününü kutladı.

İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız ise öğretmenliğin en değerli mesleklerden biri olduğuna vurgu yaparak, öğretmenlerin meslekleriyle gurur duymaları gerektiğini söyledi.

Bir ülkenin davası uğruna fedakarlıkta bulunacak kişilerin öğretmenler olduğunu dile getiren Yıldız, şöyle konuştu:

"Dünyanın en iyi müfredatına da sahip olsanız, en iyi ders kitaplarını ve yardımcı kaynaklarını da üretseniz, teknolojik alt yapı imkanlarını da edinseniz bunlar yeterli değildir. Yeterli olabilmesi için öğretmen olmazsa olmazdır. Her şey öğretmende bitiyor. Bu nedenle 2015-2016 eğitim öğretim yılında reformlar daha çok insan odaklı yapılacaktır. Projeye göstermiş olduğunuz teveccühle, güvenimizi boşa çıkarmadınız."

Programda İstanbul Kalkınma Ajansı Proje İzleme ve Değerlendirme Uzmanı Mehmet Emin Şengül ve FSMVÜ Proje Yönetim Merkezi Müdürü Ali Kurt da birer konuşma yaptı.

Törende, eğitimlerini tamamlayan 455 rehber öğretmene sertifikaları verildi.

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement