Zeytinlikte Namaz - Son Dakika
Güncel

Zeytinlikte Namaz

Cami İÇİN YARDIM ÇAĞRISI BALIKESİR'in Burhaniye ilçesinde, 10 bin yazlık konutun bulunduğu Pelitköy Sahili'nde vatandaşlar, çevrede herhangi bir cami olmadığı için cuma ve teravih namazlarını zeytinlikte kılıyor.

07.07.2014 12:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cami İÇİN YARDIM ÇAĞRISI

BALIKESİR'in Burhaniye ilçesinde, 10 bin yazlık konutun bulunduğu Pelitköy Sahili'nde vatandaşlar, çevrede herhangi bir cami olmadığı için cuma ve teravih namazlarını zeytinlikte kılıyor. Cami yapımı için dernek kurup kolları sıvayan vatandaşlar, belediyeden ve hayırseverlerden destek istedi.

Pelitköy Sahili'nde 10 bin yazlık konutun bulunmasına rağmen caminin olmaması üzerine cuma ve teravih namazları için vatandaşlar zeytin ağaçlarının altına serilen halı ve kilimlerin üzerinde cemaat oluşturdu. Almanya'dan gelen gurbetçi Zilkifli Bolat, fahri olarak imamlığı üstlendi. Hutbede küçük bir merdiven üzerinde okunmaya başlandı. Cami yapımı için birleşen vatandaşlar, Pelitköy Sahili Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği'ni kurdu. Vatandaşlar, belediye ve hayırsevere seslenip yardım istedi.

MÜFTÜDEN YARDIM ÇAĞRISI

Caminin büyük ihtiyaç olduğunu vurgulayan Burhaniye Müftüsü Oğuz Metin, Geçen yıl aynı yerde cemat, teravih namazlarını ve cuma namazlarını burada kıldı. Bu sene çadır kuruluyor. Geçen sene açıktaydı. Fakat bu böyle olmaz. Rüzgarlı yağışlı havalar oluyor. İllaki bu bölgede bir camiye ihtiyaç var. Bu bölge büyük bir bölge. Buradaki insanlar ezan sesini duyamıyorlar. Cumaya teravihe gidemiyorlar. Bu konuda hayırseverlerden ve yerel yöneticilerden yer temin edilerek cami yapılmasını bekliyor ve ümit ediyoruz dedi. Caminin ihtiyaç olduğunu belirten fahri imam Bolat, Geçen yıl namazlarımızı zeytin ağaçlarının altında kıldık. Burada camiye ihtiyaç var. Ben Almanya'dan geldim. Geçen sene de buranın fahri imamlığını yaptım. Bu yıl da yapıyorum. Ramazanın ilk cuma namazını burada kıldık. Allah cemaatimizden razı olsun dedi. Dernek Başkanı Ramazan Kaplan, Bir an önce cami yaptırmak istiyoruz. Çünkü mühim bir cemaatimiz var. Bu sahil 10 bin 600 konutlu bir sahil kentidir. Çok ihtiyaç olan camiyi yaptırmak için belediyeden de yardım bekliyoruz diye konuştu. Arif Afacan, Buralarda zeytin ağacının altında namaz kılmaya çalışıyoruz. Belediyelerden ve zengin kişilerden yardım bekliyoruz. Kuruş kuruş yardım topluyoruz dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Zeytinlikte Namaz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement