Zihinsel Engelli Öğrencilerin Mezuniyet Heyecanı - Son Dakika
Güncel

Zihinsel Engelli Öğrencilerin Mezuniyet Heyecanı

Zihinsel Engelli Öğrencilerin Mezuniyet Heyecanı

Muğla'nın Ortaca İlçesi'nde ilk mezunlarını veren Güzelyurt Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi'nde ağır ve orta zihinsel engelli 12'nci sınıftan 7 öğrenci kep atmanın mutluluğunu yaşadı.

05.06.2016 09:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muğla'nın Ortaca İlçesi'nde ilk mezunlarını veren Güzelyurt Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi'nde ağır ve orta zihinsel engelli 12'nci sınıftan 7 öğrenci kep atmanın mutluluğunu yaşadı. Veliler, öğrencilerin eve kapanmaması için Ortaca'da bir atölye açılmasını istedi.

2006 Yılında kurulan Güzelyurt Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi'nin ilk mezuniyet töreni Ortaca'nın Okçular Mahallesi'ndeki Başarı Kır Düğün Salonu'nda düzenlendi. Törene Özel Eğitim Uygulama Merkezi Müdürü Şahmaz Güzel, Ortaca Orman İşletme Şefi Ersoy Aydın, öğretmenler, zihinsel engelli çocuklar ve velileri katıldı. Davet edilmelerine karşın protokolden kimsenin bulunmadığı mezuniyet töreninde konuşan velilerden Ümmügülsüm Büyükkılınç şöyle dedi:

"Çocuklarımız şimdi tamamen evde ve bizimle baş başa kalacaklar. Belediye, Valilik, Milli Eğitim ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nden beraber olup bize bir atölye açmalarını istiyoruz. Bununla ilgili başvurular yapıyoruz. Bu yaş grubunun vaktini geçirebileceği ve sosyalleşebileceği bir atölyeye ihtiyacımız var. Çocuklarımız el işi yapıp satarak özgüven kazanabilir."

Okul Müdürü Şahmaz Güzel de, ilk mezunları verdiklerini belirterek, "15 yıldır bu alanda çalışıyorum. İlk defa bir öğretmen olarak mezun veriyorum. O yüzden biraz heyecanlıyım. Biz istedik ki bu özel çocuklarımızı şenlik havasında uğurlayalım. Onları gerçekten çok özleyeceğiz. Ama bu bir veda değil. Her zaman kendilerine ve ailelerine bir ses kadar yakın olduğumuzu belirtmek isterim" diye konuştu.

'HAYATI BİZİM İÇİN KOLAYLAŞTIRIN'

Mezun öğrenciler adına konuşan Cenk Büyükkılınç ise duygularını şöyle dile getirdi:

"Bizler biraz zor çocuklarız. Ama kalbimiz sevgi doludur. Bizimle yıllardır büyük bir fedakarlıkla ilgilenen öğretmenlerimizin üzerimizde emeği çoktur. Bizler hayata kolay uyum sağlayamıyoruz. Ama bu hayatın bir parçasıyız. Bu hayatın içindeniz. Siz büyüklerimizden, hayatı bizim için kolaylaştırmanızı istiyoruz. Bu güzel günümüzde yanımızda olduğunuz için hepinize teşekkür ediyoruz."

Konuşmaların ardından ağır ve orta zihinsel engelli 12'nci sınıf öğrencisi toplam 7 zihinsel engelli öğrenci keplerini giyerek diplomalarını aldı. Mezuniyet kütüğüne isimlerini çakan öğrenciler pasta keserek müzik eşliğinde doyasıya eğlendi.

- Muğla

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Zihinsel Engelli Öğrencilerin Mezuniyet Heyecanı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement