Zile'deki Olaylı Hes Eyleminin Ardından - Son Dakika
Güncel

Zile'deki Olaylı Hes Eyleminin Ardından

Zile\'deki Olaylı Hes Eyleminin Ardından

Zile Belediye Başkanı Lütfi Vidinel, "Zile’de terör istemiyoruz" şeklinde sözlerinin çarpıtıldığını ileri sürerken, CHP İlçe Başkanlığı tarafından basın açıklaması yapıldı.

17.03.2015 15:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Zile Belediye Başkanı Lütfi Vidinel, "Zile'de terör istemiyoruz" şeklinde sözlerinin çarpıtıldığını ileri sürerken, CHP İlçe Başkanlığı tarafından basın açıklaması yapıldı.

Tokat'ın Zile ilçesinde hafta sonunda düzenlenen HES eyleminde Zile Belediyesi'ne ait iki yolcu otobüsünün camları kırılırken, çıkan olaylarda polis panzeri ve şantiye binasının taşlanması nedeni ile maddi hasar meydana gelmişti. Olaylar sonrasında Zile Belediye Başkanı Lütfi Vidinel'in sosyal medya hesabında "Zile'de terör istemiyoruz" şeklindeki paylaşımda bulunmasına karşı CHP İlçe Başkanlığı tarafından basın açıklaması yapıldı. "Sudan elektrik istemiyoruz, güneşten elektrik istiyoruz", " Çekerek'te HES'e hayır" şeklinde afiş açan grup adına CHP Zile İlçe Başkanı Haydar Bozdemir, basın açıklaması yaptı. Başkan Vidinel'in sosyal medya hesabından yaptığı basın açıklamasını eleştiren Bozdemir, "Köylerine HES yaptırmak istemeyen köylüler ne zaman terörist olmuştur. Sizin gibi düşünmeyen herkesi suçlamak yerine bu insanlar ne istiyor diye kafa yormanızı ve anlamaya çalışmanızı tavsiye ediyoruz" diye konuştu. Yapılan basın açıklamasının ardından eyleme katılanlar slogan atarak dağıldı.

"BÖLGE HALKIMIZI TERÖRİSTLİKLE SUÇLAMADIK"

Basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Zile Belediye Başkanı Lütfi Vidinel, "Zile'de terör istemiyoruz" şeklinde sözlerinin çarpıtıldığını ileri sürerek, "İlçemizde HES karşıtı bir eylem gerçekleştirildi. Biz halkımızın hukuk çerçevesinde demokratik haklarını aramaları konusunda her zaman yanındayız. Ancak her gurubun içerisinde olduğu gibi bir takım fanatik marjinal unsurlar belediye otobüsümüze hasar verdi. Polisin panzer aracına, o bölgedeki benzinliğe saldırdılar. Biz dedik ki bunun adı 'terördür.' Bölge halkımızı teröristlikle suçlamadık. Ancak bir takım basın yayın organlarında benim bu yapılan hadiseye 'terördür' dememe rağmen çarpıtılarak bölge halkımızın için kesinlikle benim ahlakıma ve psikolojime ters olan bir cümleyi kullandılar. Bunu kamuoyu ile paylaşıyorum" diye konuştu. - TOKAT

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Zile'deki Olaylı Hes Eyleminin Ardından - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement