Ziraat Bankası'nın 151. Kuruluş Yıl Dönümü - Son Dakika
Ekonomi

Ziraat Bankası'nın 151. Kuruluş Yıl Dönümü

Ziraat Bankası\'nın 151. Kuruluş Yıl Dönümü

Ziraat Bankası Genel Müdürü Aydın: "Faaliyet gösterdiğimiz diğer iş kollarında da Ziraat Bankası'na benzer bir başarı göstermeyi hedefliyoruz."

20.11.2014 16:02  Güncelleme: 17:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın, başarılarını sadece bankacılıkla sınırlı tutmayacaklarını, faaliyet gösterdikleri diğer iş kollarında da benzer bir başarı göstermeyi hedeflediklerini belirtti.

Aydın, yazılı açıklamasında, Ziraat Bankası'nın 151. kuruluş yıl dönümüne ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

İş modellerini iyileştirmeyi ve müşterileri adına rekabete katılan bir bankaya dönüşmeyi mümkün kılan değişim projesini kendi kaynaklarıyla yürüttüklerini ifade eden Aydın, bu projenin müşterileriyle birlikte tüm Ziraat Bankası'nın başarısı olduğunu belirtti.

Hüseyin Aydın, açıklamasında şunları kaydetti:

"'Büyüklük yarışında olmadan büyük olacağız' diyerek yola çıktık. Verimliliği artırarak ve ülkeye değer katarak büyümeyi sürdüreceğimizi söyledik. Bunları 24 bini aşkın çalışanımız ve 30 milyona yakın müşterimiz ile birlikte yapıyoruz. Değişimin sürdürülebilir olması için, kurumsal bir çerçevede öğrenen ve değer üreten bir banka olma kültürümüzü geliştiriyoruz.

100 milyar doları aşan bilançosu, güçlü sermaye tabanı, iyileştirilmekte olan yurt dışı bankacılık operasyonları ile Ziraat Bankası herkesin bankasıdır. Ziraat Bankası ülkenin en büyük şirketleriyle çalışırken, aynı zamanda çiftçisine, işçisine, memuruna, serbest meslek çalışanına, küçük ve orta büyüklükteki işletmelere verdiği hizmetin ve sunduğu finansal çözüm paketlerinin gelişmesini ve derinleşmesini sağlamayı sürdürmektedir."

Ziraat Bankası'nın, ana misyonu olan tarım sektörünün desteklenmesini sürdüreceğini bildiren Aydın, tarım bankacılığında yüzde 60'ın üzerindeki pazar paylarıyla, ürün bazlı temel tarım bankacılığından sınai tarıma geçiş stratejisine uygun bir tarım bankacılığı tasarladıklarını ve geliştirdiklerini belirtti. Aydın, diğer sektörlerde olduğu gibi; tarım sektöründe de değer zincirinden Türkiye'nin azami oranda faydalanmasının çok önemli bir husus olduğunu kaydetti.

KOBİ bankacılığını girişimcilere özel olarak daha makro bir yaklaşımla "Girişimci Bankacılık" olarak yeniden tasarladıklarını ifade eden Aydın, alanında uzman özel bir çalışma grubu ile Türkiye'de girişimciliği desteklediklerini vurguladı. Aydın, rekabetin çok yoğun olduğu bu segmentte farklılık göstereceklerini bildirdi.

ORGANİZASYONEL YAYGINLIK ve OPERASYONEL ETKİNLİK

Türkiye'nin en geniş şube ağına sahip bankası olarak rekabette görece geri kaldıklarını düşündükleri yerlerde, özellikle büyük şehirlerde varlıklarını genişletmeyi ve buna ek olarak yalnızca Ziraat Bankası şubesinin bulunacağı yerlerde de var olmayı sürdüreceklerini belirten Aydın, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Yakın gelecekte yurt içinde 2 bin şubeli bir banka olmayı hedefleyerek kitle bankacılığını da doğru yapıyor olacağız. Bu nedenle operasyonlarda mükemmelleşmenin yanı sıra şube dışı dağıtım kanallarındaki etkinliğimizi de arttırmaktayız. Bu çerçevede; ATM ağımızı genişletirken, internet şubesi ve telefon bankacılığında yapılanmamızı sürdürmekteyiz. Yaygın şube ağını ve şube dışı kanalları etkin olarak kullanarak müşterilerimize ülkemizin her noktasında hizmetlerimizi etkin şekilde sunarak herkesin bankası olma vizyonumuzu gerçekleştirme yolunda önemli mesafeler kat etmekteyiz."

"BÜYÜYEN TÜRKİYE'NİN BÜYÜK BANKASI"

Hüseyin Aydın, büyüyen Türkiye'nin uluslararası ölçekte bankacılık ihtiyaçlarını karşılamak konusundaki katkılarını artırmayı hedeflediklerini ifade ederek, toplamda 1.700'e ulaşan muhabir banka ağı ile dış ticaret, yurt dışı müteahhitlik işi yapan müşterilerine etkin hizmet vermeyi sürdürdüklerini belirtti. Aydın, Türkiye dış ticaretinde önemli bir oyuncu olma hedefleri doğrultusunda, dış ticaret pazar payını kısa sürede yüzde 3'lerden 8'lere çıkardıklarını kaydetti.

Geleceğini güvenle inşa eden Türkiye'nin tüm kesimlerinin finansal çözüm ortağı olma noktasındaki duruşlarını muhafaza edeceklerini ifade eden Aydın, ülkenin alt yapısının ve üretim kabiliyetinin geliştirilmesini hedefleyen proje finansman işlemlerinde yer almaya devam edeceklerini bildirdi.

ZİRAAT FİNANS GRUBU

Şube, iştirak veya ortaklık şeklindeki yurt dışı varlıklarının yanı sıra, sigortadan leasinge kadar hemen hemen bütün finansal iş alanlarındaki iştiraklerini ve bunlara yakın zamanda ekleyecekleri katılım bankası ile Ziraat Finans Grubu çatısı altındaki çeşitliliği artıracaklarını belirten Hüseyin Aydın "Başarılarımızı sadece bankacılık ile sınırlı tutmayacağız. Faaliyet gösterdiğimiz diğer iş kollarında Ziraat Bankası'na benzer bir başarı göstermeyi hedefliyoruz. Böylelikle finans sektöründe değer zincirinin tamamlanmasını ve ekonomiye olan katkımızın artmasını sağlıyoruz" ifadelerini kullandı. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Ziraat Bankası'nın 151. Kuruluş Yıl Dönümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement