Ziraat Odası Başkanları Fıstık Rekoltesini Değerlendirdi - Son Dakika
Güncel

Ziraat Odası Başkanları Fıstık Rekoltesini Değerlendirdi

Nizip Ziraat Odası Başkanı Sıddık Durmaz ve Karkamış Ziraat Odası Başkanı İdris Bozkurt, 2016 yılı fıstık sezonunu değerlendirdi.

13.07.2016 14:11

Nizip Ziraat Odası Başkanı Sıddık Durmaz ve Karkamış Ziraat Odası Başkanı İdris Bozkurt, 2016 yılı fıstık sezonunu değerlendirdi.

Nizip Ziraat Odası'nda gazetecilere açıklama yapan Durmaz, bu yılki Antep fıstığı sezonunun 15 gün erken başlayacağını söyledi.

Erken başlayacak olan sezonla, isteyen yöre çiftçilerinin gelecek günlerde fıstıklarını boz olarak kırmaya başlayacaklarını ifade eden Durmaz, şunları kaydetti:

"Bu yıl biraz kuraklık oldu bu da ağaçlarda yaprak dökülmesine yol açmıştır. Biz tüm bu yaşananlara karşı bu yıl bölgemizde var yılı fıstık sezonunda yaklaşık olarak 25 bin ton fıstık bekliyoruz bu beklenen rekoltede önümüzdeki yıl fıstık olmayacağından dolayı 24 ayın rekoltesidir. Yani yok yılında bile yüzde 10 rekolte bekleniyordu ancak önümüzedeki yıl fıstık yok denilecek kadar azdır. Tabi bunun yanında boz fıstık fiyatları da belirlenecek benim tahminim bu yıl boz fıstığın 7 liranın altına düşmemesidir."

Karkamış Ziraat Odası Başkanı İdris Bozkurt İse, Karkamış bölgesinde yaşanan kuraklıktan dolayı bu yıl boş oranının Nizip'e göre daha çok görüldüğünü söyledi.

2016'nın fıstıkta var yılı olduğuna dikkat çeken Bozkurt, "Bu yıl bölgede beklediğimiz rekolte 20 ila 25 bin ton civarındaydı ancak kuraklıktan dolayı bu oran 18 bin ton olarak görülüyor. Üreticilerimiz fıstıkları toplatırken ağaçları yormamaya dikkat etmelerini istiyoruz. Ayrıca imkanı olan çiftçilerimizin mahsullerini boz olarak değil de beng olarak toplamalarını tavsiye ediyorum." dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ziraat Odası Başkanları Fıstık Rekoltesini Değerlendirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement