Ziraat Türkiye Kupası'nda Çeyrek Final Eşleşmeleri Gerçekleşti - Son Dakika
Spor

Ziraat Türkiye Kupası'nda Çeyrek Final Eşleşmeleri Gerçekleşti

Ziraat Türkiye Kupası\'nda Çeyrek Final Eşleşmeleri Gerçekleşti

Ziraat Türkiye Kupası'nda Çeyrek Final eşleşmeleri gerçekleşti Fenerbahçe ve Beşiktaş Yarı-Finale kalırsa, birbiriyle eşleşecek.

02.02.2016 18:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ziraat Türkiye Kupası'nda Çeyrek Final eşleşmeleri gerçekleşti

Fenerbahçe ve Beşiktaş Yarı-Finale kalırsa, birbiriyle eşleşecek.

Ahmet Nur Çebi, "Kupayı alacağımıza inanıyoruz"

Cenk Ergün, "İki senenin şampiyonuz, bu yılda öyle olacak"

Ali Dürüst, "Bizim için mühim olan Ziraat Türkiye Kupası'nın değerini yükseltmek"

Ziraat Türkiye Kupası'nda Çeyrek Final eşleşmeleri Türkiye Futbol Federasyonu'nun Riva'daki binasında yapılan kura çekimiyle belli oldu.

Çeyrek final eşleşmeleri şöyle oluştu:

Medipol Başakşehir- Çaykur Rizespor, Akhisar Belediyespor- Galatasaray, Beşiktaş- Torku Konyaspor, Amed Sportif Faaliyetler-Fenerbahçe.

YARI FİNALE KALIRLARSA FENERBAHÇE-BEŞİKTAŞ EŞLEŞECEK

Çeyrek finalde eşleşen ekipler, çift maçlı eleme usulüne göre karşılaşacak.Yarı final mücadelesi ise Medipol Başakşehir-Çaykur Rizespor ve Akhisar Belediyespor-Galatasaray eşleşmelerinin kazananı, Beşiktaş-Torku Konyaspor ve Amed Sportif Faaliyetler-Fenerbahçe maçları arasında oynanacak.Yarı final heyecanı ise yine çift maç eleme usulüne göre oynanacak.Çeyrek final karşılaşmaları 9,10,11 Şubat ve 1,2,3 Mart tarihlerinde, yarı final karşılaşmaları ise 19, 20, 21 Nisan ile 10, 11,12 Mayıs'ta yapılacak.

Kura çekiminden sonra konuşan Beşiktaş 2.Başkanı Ahmet Nur Çebi, Galatasaray Sportif Direktörü Cenk Ergün ve TFF Asbaşkanı Ali Dürüst eşleşmeleri değerlendirdi.

AHMET NUR ÇEBİ, "KUPAYI KALDIRACAĞIMIZA İNANIYORUZ

Kura sonrası Beşiktaş Kulübü İkinci Başkanı Ahmet Nur Çebi eşleşmeleri şöşyle değerlendirdi: "8 takım zor koşullarda başarılı olarak buraya gelmiş hepsi bizim için önemli rakiplerdi. Büyük veya küçük bir değerlendirme ile kura çekmedik.Bir eşleşme gerekiyordu böyle çektik kurayı." dedi.

MUHTEMEL FENERBAHÇE EŞLEŞMESİ

Amedspor-Fenerbahçe karşılaşmasında Sarı-Lacivertli takımın yarı finale çıkması halinde olası bir derbi maçı içinde görüşlerini açıklayan Çebi, "Güzel derbi olur umarım. Biz inanıyoruz kupayı kaldıracağımıza. Kupa bizim olacak dolayısıyla. Fenerbahçe maçını da aşarak finali oynamayı arzu ediyoruz.. Bunun da böyle olacağına inanıyoruz. İnanmadığınız takdirde o takım seçmişsin bu takımı seçmişsiniz o renk çıkmış bu geç çıkmış önemli değil. Sadece isteyeceksiniz ve alacaksınız." yorumunda bulundu.

AZİZ YILDIRIM'A KATILIYORUM

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın kupanın para kazandırmadığı görüşleri hakkında ise ikinci başkan Çebi şöyle konuştu: , "Ekonomik olarak baktığımızda Aziz beye katılıyorum. Ekonomik anlamda kulüplere pek katkısı yok. Ancak bu kulüplerin görevi sadece ekonomik olarak yürütmek değildir. Türk futboluna hizmet etmek ve kamuoyonun ilgi ve alakasını futbola odaklamaktır. Manevi tarafından baktığınızda ben bu turnuvanın Anadolu'ya yayılan buram buram futbolun daha da ilgi çekebilmesi anlamında katkı vereceğini düşünüyorum. Sadece ekonomiye dayalı görev yapmıyoruz. Aynı zamanda kamusal görevi de var. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının ayaklarına giden Beşiktaş'ı, Fenerbahçe'yi orada seyretmeleri onların takımlarıyla rekabet etmemizin muhakkak ki futbola ilgi ve alaka anlamında çok katkısı var. Bu tarafı bizim açımızdan ağır basıyor. Katkı vermek zorundayız bunu da isteyerek ve zevkle yapıyoruz."

HAVUZ RESTİNE NE DEDİ?

Aziz Yıldırım'ın havuzdan çıkma söylemleri için ise Çebi, şu ifadeleri kullandı: "Ben başka camiayla yorum yapma hakkına sahip değilim. Oradakiler böyle takdir edip böyle yaparlarsa biz de o gün gereğini gerektiği gibi yaparız."

ÖNCE REKABET

Yeni transferler ve ertelenen maçlar hakkında da değerlendirmelerde bulunan Ahmet Nur Çebi, "Takımımız sürekli çalışıyor. İki kupa maçı oynadık. Hava güneşliyse güneşte, Avrupa'nın her yerinde soğukta takımlar çıkıp oyunyor. Futbol bu mücadele gerektirir. Zevk için yapılmıyor. Rekabet var. Hava koşulları neyse orada oynayacaksınız

YÖNETİMDEN AYRILMA İDDİALARI

Ahmet Nur Çebi bir süre önce yaptığı açıklamayla kafalarda "yönetimden ayrılacakmı" sorusunun dile getirilmesi üzerine şunları söyledi.

"Mayıs'a çok var. Önümde kafamı taktığım Beşiktaş'ın şampiyonluğu, ile stadın bitmesi var. Bir röportajımda birçok insanın yönetici olma hakkı olduğunu onlara da yer ayrılması gerektiğini söyledim. Bugünün koşullarında Beşiktaş yarın iyi yönetim kadroyla yoluna devam edecek şansı bulursa emaneti vereceğiniz kişiler önemli. Koşul ve kişileri de iyi değerlendirmek gerekiyor. Hizmet edebilecek kişilerin Beşiktaş için gelmesi çok önemli"

CENK ERGÜN, "SON İKİ SENENİN ŞAMPİYONUZ VE KUPAYI KUCAKLAMAK İSTİYORUZ"

Galatasaray Sportif Direktörü Cenk Ergün ise Akhisar eşleşmesini şöyle değerlendirdi.:

"Grupta da Akhisar Belediyespor ile eşleşmiştik. 2 maçı orada oynamıştık. Bir 2 maç daha oynayacağız ve böylece bir sezonda toplamda 6 maça ulaşacağız. Sonuçta kura. Amacımız bu kupayı en çok kazanan takım olarak ve son 2 senenin de şampiyonu olarak yine kupayı kazanmak. Dediğim gibi her rakip birbirinden değerli ve her rakip birbirinden güçlüydü. Şu çıksaydı, bu çıkmasaydı, bu öyle olurdu diyecek bir durum yok. Her maç mücadele ile geçecek.Bir çeyrek final ve yarı final hattı gözüküyor ama bizim hedefimiz Antalya'da finalde gene kupayı kaldırmak .

FENERBAHÇE DEĞERLENDİRMESi

Cenk Ergün, Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın, kupaya gerekirse katılmayız açıklamasını da, "Başkanımızın yaptığı açıklamadan sonra benim bu konu hakkında konuşmam doğru olmaz. Bizim şu an daha çok su anki duruma konsatre olmamız lazım. Ziraat Türkiye Kupası'da bize prestij veren, mutluluk veren ve son 2 senedir kazandığımız bir kupa. Konya'da, Bursa'da kazandığımız kupa. Umarım bu senede Antalya'da kazanacağız." dedi.

ALİ DÜRÜST, "BİZİM İÇİN MÜHİM OLAN ZİRAAT TÜRKİYE KUPASI'NIN DEĞERİNİ YÜKSELTMEK

Futbol Federasyonu Asbaşkanı Ali Dürüst'te kupanın geleceği ile ilgili bir değerlendirmede bulundu. Dürüst, "Ziraat Türkiye Kupası, bütün Türkiye'yi kucaklıyor. 150'den fazla takım yarıştı ve şuanda sonuna geldik. Sürprizlere de açık olması, bu kupayı cazip kılıyor. İyi bir eşleşme oldu, artık bekleyeceğiz. Bizim için mühim olan Ziraat Türkiye Kupası'nın değerini yükseltmek. Hep beraber bunun değerini yükseltip, kulüplerin buradan daha fazla imkan kazanmasını sağlayacağız: Onun için de bu rekabeti sıcak tutmamız lazım. Kura hayırlı olsun" dedi.

Dürüst şöyle devam etti:

"Bunun için bütün kulüplerden gelen önerilere açığız. Ne kadar kulüpler bu işin içinde olursa o kadar daha doğru karar veririz. Onun için gelen bütün teklifleri hep beraber değerlendiririz. Esas olan bu kupayı değerli kılıp, kulüplerde bu maçlardan sonra hem şampiyonluklara ulaşsınlar, hem de oynarken de kazansınlar."

Önümüzdeki sezonlarda kupada bir statü değişikliği olup olmayacağı ile ilgili bir soruya ise Dürüst, "Şuan bunun için erken. Zamanımız var. Daha iyiye götürmek için bütün tedbirleri alacağız" cevabını verdi.

AMEDSPOR MAÇINA GİDECEK SEYİRCİ KONUSU

Amed Sportif - Fenerbahçe maçına Fenerbahçe seyircisinin gidip gitmeyeceği ile ilgili soruya ise Ali Dürüst, "Özel bir durum olacağını zannetmiyorum. Geçen sene de Galatasaray eşleşmişti yanlış hatırlamıyorsam. Güzel bir maç olmuştu. Yine aynı şekilde oynanacak. Bir şey değişeceğini ben tahmin etmiyorum. İnşallah çok güzel maçlar oynanıp finale gideceğiz" ifadelerini kullandı.

YILDIRIM'A YANIT

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın havuz açıklaması ile ilgili ise Dürüst, "Havuzda olmanın bir takım vecibeleri vardır. Kulüpler de buna taahhütte bulunmuşlardır daha önce. Burada esas olan büyük bir aileyiz biz. Bütün kulüplerin çıkarına olan tedbirler alınacaktır. Dolayısıyla bugün için böyle bir spekülasyon yapmak yanlıştır. Mühim olan o havuzun değerini yükseltmek, elbirliği ile onun değerini yükselteceğiz" şeklinde konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Spor Ziraat Türkiye Kupası'nda Çeyrek Final Eşleşmeleri Gerçekleşti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement