Ziraat Türkiye Kupası'nda İlk Seri Tamamlandı - Son Dakika
Güncel

Ziraat Türkiye Kupası'nda İlk Seri Tamamlandı

Ziraat Türkiye Kupası'nda gruplarda 3. maçlar oynandı ve tüm takımlar birbirleriyle karşı karşıya gelmiş oldu. Grupların biraz daha şekillendiği 3. hafta maçlarının ardından ilginç sonuçlar ortaya çıktı.

26.12.2014 11:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Haftanın en farklı skorunu evinde Manisaspor'u 9-0 yenerek resmi maçlardaki en farklı galibiyetini alan Trabzonspor elde etti. Ziraat Türkiye Kupası'nda oynanan maçlarda alınan skorlar şöyle:

A Grubunda Sivasspor yeni teknik direktörü Sergen Yalçın ile ilk maçında Gaziantep B.Ş. BLD.Spor'u 4-0 mağlup ederek ilk galibiyetini aldı. Grubun sürpriz ekibi Tuzlaspor ise Gaziantepspor ile deplasmanda 2-2 berabere kalarak liderliğini sürdürdü.

B Grubunda Keçiörengücü, Akhisar'ı ağırladığı maçta yenik duruma düşsede maçı 1-1'lik beraberlikle tamamladı ve grupta ikinci beraberliğini almış oldu. Kupa'da en flaş skora imza atan ekip Trabzonspor oldu. Karadeniz Fırtınası adeta patlama yaşadığı maçta Manisaspor'u 9-0 yenerek liderliğe yükseldi. Bu skor aynı zamanda Trabzonspor tarihinin de en farklı skoru oldu. Maçtan sonra "bu kadar sıkmaya ne gerek vardı"diyen rakip teknik direktöre Ersun Yanal, "Rakibimize saygı duyduk ve bunun gereği olarak iyi bir oyun sergiledik." dedi.
C Grubunda ise Centone Karagümrük çıkışını sürdürdü ve Süper Lig ekiplerinden Mersin İdmanyurdu'nu 1-0 yenerek liderliğe yükseldi. Bursaspor ise deplasmanda Samsunspor'u Fernandao'nun 90. dakikada attığı golle 3-2 yendi ve ilk galibiyetini alarak ikinci sıraya yükseldi.

D Grubu'nda Başakşehir şu ana kadar liderlik için çekiştiği Sivas Dört Eylül BLD.Spor'u konuk etti, puanlar golsüz beraberlikle paylaşıldı. Grubun diğer maçında ise Karabükspor deplasmanda Ankaragücü'nü 3-0'lık net skorla geçti ve ilk üç puanını aldı.

E Grubunda Fenerbahçe, yaklaşık bin kadar taraftarın izlediği maçta Altınordu'yu konuk etti. Sarı-Lacivertli ekip yıldız oyuncusu Diego'nun golüyle bir puanı kurtardı. Gruptaki diğer maçta Kayserispor, Bayburt Grup ile 2-2 berabere kalarak liderliğini sürdürdü.

F Grubunda Süper Lig'in lideri Beşiktaş Adana Demirspor'u ağırladı. Kara Kartal, PTT 1. Lig ekibine 2-1 mağlup oldu ve ikinci mağlubiyetini almış oldu. Soyunma odasına benzin dökülen ve yedek kulübesinde soyunmak zorunda kalan Çaykur Rizespor ise deplasmanda Sarıyer'i 2-0 mağlup etti ve üçte üç yaparak liderlik koltuğunda oturmaya devam etti. Soyunma odasına benzin dökülmesiyle ilgili Hikmet Karaman, "Kokudan içeride duramadık." dedi. Olayla ilgili tahkikat başlatıldı.

G Grubunda Galatasaray, deplasmanda Diyarbakır B.Ş.BLD.Spor'u 4-1'le geçerek Ziraat Türkiye Kupası'nda Balçova Yaşamspor maçı ile başlayan etkili oyununu sürdürdü ve liderliği kimselere bırakmadı. Eskişehirspor ise deplasmanda Balçova Yaşamspor'u 2-1'lik skorla geçti ve ikinci galibiyetini almış oldu.

H Grubunda PTT 1. Lig ekibi Giresunspor evinde Gençlerbirliği ile 2-2 berabere kaldı. Gençlerbirliği haftayı lider, Giresunspor ise 2. kapattı. Ligde iki haftada kalesinde 10 gol gören Aykut Kocaman'ın Konyaspor'u farklı mağlubiyetlerin acısını Bölgesel Amatör Lig ekibi Cizrespor'dan çıkardı. Cizrespor'u 7-1 yenen Konyaspor ilk galibiyetine ulaşmış oldu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Ziraat Türkiye Kupası'nda İlk Seri Tamamlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement