Zonguldak Sahilindeki Balıkçı Kulübeleri Yıkıldı - Son Dakika
Güncel

Zonguldak Sahilindeki Balıkçı Kulübeleri Yıkıldı

Zonguldak Sahilindeki Balıkçı Kulübeleri Yıkıldı

Zonguldak'ta, rekreasyon alanına dönüştürülmesi planlanan sahilde balıkçı teknelerinin çekildiği yerlerdeki kulübeler (Çekek) yıkıldı.

06.04.2016 13:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Zonguldak'ta, rekreasyon alanına dönüştürülmesi planlanan sahilde balıkçı teknelerinin çekildiği yerlerdeki kulübeler (Çekek) yıkıldı. Çekek sahiplerinden 64 yaşındaki Hasan Üçer, yıkım sırasında gözyaşlarını tutamadı.

Zonguldak Valiliği, Terakki Mahallesi, Milli Egemenlik Caddesi Karakum mevkiinde deniz kıyısında bulunan, dolgu çalışmalarıyla birlikte 50 dönüme çıkarılacak alanda rekreasyon  projesi başlattı. Milli Emlak Müdürlüğü, proje kapsamında söz konusu alanda bulunan balıkçı teknelerinin bakım ve onarımı için yapılan 42 kulübenin yıkılmasına karar verdi. Kulübe sahiplerinden 28'i yıkımın durdurulması için Zonguldak Bölge İdare Mahkemesi'ne başvurdu. Mahkeme, davalı idarenin savunması alınıncaya kadar verdiği ara kararında dava konusu işlemin yürütmesinin durdurulmasını kararlaştırdı.

İl Özel İdaresi ekipleri ise sahipleri yargıya başvurmayan diğer 14 kulübeyi yıkmak için çalışma başlattı. İş makineleri, Defterdarlık görevlileri gözetiminde kulübeleri yıktı. Kulübe sahiplerinden bazıları yıkım sırasında gözyaşlarına boğuldu. Balıkçı Hasan Üçer, 45 yıldır çekekte yaşadığını belirterek, "Denize dalardık, hurda toplardık, ekmeğimizi öyle çıkarırdık. Şimdi bir tek kayığımız kaldı, hayatımız bitti. Yapacak bir şey yok. Kanunun kestiği parmak acımaz. Neden yıkılacağı konusunda bize bilgi de verilmedi. Burası yıkıldığı zaman ben 6 ay daha yaşayamam" dedi.

- Zonguldak

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Zonguldak Sahilindeki Balıkçı Kulübeleri Yıkıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement