Zonguldak'ta Girişimci Adaylarına Sertifika - Son Dakika
Güncel

Zonguldak'ta Girişimci Adaylarına Sertifika

Zonguldak'ta, girişimcilik kapasitesinin artırılması ve yeni girişimcilerin ülke ekonomisine kazandırılması amacıyla düzenlenen Girişimcilik Eğitimini başarıyla tamamlayan girişimci adaylarına törenle sertifika verildi.

16.04.2014 16:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Zonguldak'ta, girişimcilik kapasitesinin artırılması ve yeni girişimcilerin ülke ekonomisine kazandırılması amacıyla düzenlenen Girişimcilik Eğitimini başarıyla tamamlayan girişimci adaylarına törenle sertifika verildi.

Zonguldak Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü Salonu'ndaki törene Vali Ali Kaban, Belediye Başkanı CHP'li Muharrem Akdemir, daire müdürleri ve girişimci adaylar katıldı.

Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Gönül Demirsu, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi İl Hizmetleri Merkezi Müdürlüğü ile yaptıkları protokol gereği, girişimcilik kültürünü yaygınlaştırmak ve girişimcileri iş planı kavramıyla tanıştırmak amacıyla eğitim düzenlediklerini söyledi. Türkiye'de en önemli sorunun işsizlik olduğunu ve işsizliğin üretim için yeni yatırımlar yapılmaması sonucu doğduğunu ifade eden Demirsu, şöyle konuştu:

"Girişimci sayısı ne kadar artarsa istihdam da o kadar artar. Girişimcilik, işsizlik sorununa önemli bir çözüm olanağı sunduğu gibi ekonomik büyümenin de bir bileşenidir. Girişimci, üretim kaynaklarını yeni tarzda birleştirerek kullanılmayan üretim faktörlerinin kullanılmasını sağlar. Bu yönüyle girişimci ekonomide toplumsal fayda yaratmak suretiyle toplumsal refah düzeyi ve insanların hayat standartlarının yükselmesini de sağlar."

Konuşmaların ardından Zonguldak ve Ereğli İlçesi'nde gerçekleştirilen uygulamalı  girişimcilik eğitimini başarıyla tamamlayan 187 adaya sertifikaları verildi. - Zonguldak

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Zonguldak'ta Girişimci Adaylarına Sertifika - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement