Zonguldak'taki Cinayet Davası - Son Dakika
Güncel

Zonguldak'taki Cinayet Davası

Devrek'te eşiyle kavgasını ayırmaya çalışan kayınpederini öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan kadının yargılanmasına devam edildi Mütalaasını veren savcı, sanık hakkında müebbet ve 21 yıla kadar hapis cezası istedi.

11.03.2014 15:24

Devrek ilçesinde eşiyle kavgasını ayırmaya çalışan kayınpederini öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan kadının yargılanmasına devam edildi.

Zonguldak 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya kayınpederi Yaşar A'yı (50) bıçakla öldürdüğü iddiasıyla yargılanan sanık Rukiye A. (31) ile tarafların avukatları katıldı. Tutuksuz sanık, Hidayet G. ise duruşmada yer almadı.

Cumhuriyet Savcısı Erdoğan Doğan, mütalaasında, sanık Rukiye A'nın, Hidayet G. ile komşu olduktan sonra zaman zaman buluştukları ve cinsel birliktelik yaşadıklarını, bu olayı kayınpederi Yaşar A. ile kayınvalidesi Gülbahar A'nın öğrendiğini belirtti.

Sanığın, Hidayet G. ile aralarındaki konuyu kimden öğrendiklerini kayınpederi ve kayınvalidesine sorduğunu anlatan Doğan, şunları kaydetti:

"Rukiye A, maktul ve ailesini bu konuda haberdar eden kişinin Hidayet G. olduğunu öğrendi. Yaşadığı yasak ilişkinin bu şekilde ortaya çıkması üzerine yarattığı olumsuz psikolojik etkiye bağlı ve olaylardan birinci derecede sorumlu gördüğü Hidayet G'yi cezalandırıp öldürmeyi düşünerek evde yalnız başına bekledi. Mutfaktan aldığı ekmek bıçağını çantasına koyduğu ve gelişmelere bağlı kayınpederi ve aile bireylerinin kendisini ailesinin yanına göndereceklerini öğrendiğinden, aralarında kavga olmasını gerektirecek ortam bulunmamasına rağmen Hidayet G. ile ilişkisinin açığa çıkması ve nedeni tam olarak belirlenemeyen öfke duygusuyla çantasından çıkardığı bıçakla kayınpederi Yaşar A'ya saldırdı. Maktul, kesici alet yaralanmasına bağlı iç kanama sonucu yaşamını yitirdi."

Doğan, Rukiye A'nın, kayınvalidesi Gülbahar A. ile eşine yönelik, "Ben daha öldüreceğim, sizi de öldüreyim" diye tehdit ettiğini aktararak, "Sanık, olay yerini terk ederek Hidayet G'yi aramaya başladı. Kiraladığı taksiye bir miktar benzin alan sanık, Hidayet G'nin evinin önüne gelerek otomobilini benzin dökerek yaktı. Sanık, olay yerine gelen güvenlik görevlilerince gözaltına alındı" ifadesine yer verdi.

Doğan, sanık hakkında kasten adam öldürmekten müebbet, zincirleme tehdit ve mala zarar vermek suçlarından 21 yıla kadar hapis talep etti.

Rukiye A'yı yaralamaktan yargılanan tutuksuz sanık Hidayet G'nin ise delil yetersizliği nedeniyle beraati istendi.

Mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek, dosyadaki eksiklerin giderilmesi amacıyla duruşmayı erteledi.

Karşıyaka Mahallesi'nde 20 Eylül 2013'te, Rukiye A. ile eşi Meftun A. kavga etmiş, çifti ayırmaya çalışan Yaşar A. (50), gelini tarafından bıçaklanarak kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti. - Zonguldak

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Zonguldak'taki Cinayet Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement