Zonguldak'taki Metan Gazı Faciası - Son Dakika
Yerel

Zonguldak'taki Metan Gazı Faciası

Zonguldak\'taki Metan Gazı Faciası

Danıştay, Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığınca, TTK'nın eski ve yeni genel müdürleri ile yönetim kurulu üyeleri hakkında soruşturma izni verilmemesi kararına yapılan itirazı reddetti.

08.07.2014 18:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Danıştay, Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığınca Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Kozlu Müessese Müdürlüğüne bağlı ocakta metan gazı püskürmesi sonucu 8 işçinin öldüğü kazayla ilgili kurumun eski ve yeni genel müdürleri ile yönetim kurulu üyeleri hakkında soruşturma izni verilmemesi kararına yapılan itirazı görev yönünden reddetti.

Danıştay 1. Dairesi, başsavcılığın Star İnşaat ve Ticaret AŞ'nin, TTK ocağında yürüttüğü galeri açma işi sırasında 7 Ocak 2013'te meydana gelen olayda hayatını kaybeden 8 madenci için hazırlatılan bilirkişi raporu doğrultusunda, taşeron firma ile ihale sözleşmesinin imzalandığı 2008'de görevde olan eski TTK Genel Müdürü Rıfat Dağdelen, mevcut Genel Müdür Burhan İnan ve kurumun yönetim kurulu üyeleri Mahmut Yılmaz, Mehmet Açıkel, Mustafa Şimşek ile Çetin Onur hakkında Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığının soruşturma izni vermemesiyle ilgili itirazını inceledi.

Danıştay 1. Dairesi'nin kararında, TTK'nın Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığının ilgili kuruluşu olduğu belirtildi. Kurumun genel müdürü ve yönetim kurulu başkanı ile yönetim kurulu üyeleri hakkında soruşturma izni verilmemesine yapılan itirazın görev yönünden reddine, dosyanın bakmakla yükümlü ve yetkili olan Ankara Bölge İdare Mahkemesine gönderilmesine oy birliğiyle karar verildiği kaydedildi.

TTK Kozlu Müessese Müdürlüğüne bağlı maden ocağında, 7 Ocak 2013'te metan gazı püskürmesi sonucu 8 madenci yaşamını yitirmiş, Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığının TTK'nın eski ve yeni genel müdürleri ile yönetim kurulu üyeleri hakkında soruşturma izni talebi, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığınca reddedilmişti. - Zonguldak

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Zonguldak'taki Metan Gazı Faciası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement