CHP lideri Özgür Özel'den Ogün Samast'ın tahliye edilmesine ilişkin ilk yorum - Son Dakika
Hukuk

CHP lideri Özgür Özel'den Ogün Samast'ın tahliye edilmesine ilişkin ilk yorum

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Hrant Dink'in katili Ogün Samast'ın tahliye edilmesine ilişkin açıklama yaptı. Özel, yaptığı açıklamada, ''Sözün bittiği yerdeyiz. Ogün Samast iyi halden serbest kalıyorsa, bu memlekette adaletin a'sından bahseden gerçekten vicdansızdır.'' ifadelerini kullandı.

15.11.2023 22:54  Güncelleme: 23:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gazeteci Hrant Dink'in katili Ogün Samast'ın tahliye edilmesine ilişkin CHP Genel Başkanı Özgür Özel'den ilk tepki geldi. Özel yaptığı açıklamada "Sözün bittiği yerdeyiz. Ogün Samast iyi halden serbest kalıyorsa, bu memlekette adaletin a'sından bahseden gerçekten vicdansızdır." dedi.

"AKIL ALIR GİBİ BİR ŞEY DEĞİL"

CHP lideri Özel, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ndeki (KKTC) temasları sırasında basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Özel, Hrant Dink'in katili Ogün Samast'ın serbest bırakılmasına ilişkin şunları söyledi: "Akıl alır gibi bir şey değil. 16 yıldır tutuklu, yok iyi hali varmış bilmem nesi varmış. Bu kadar canice bir cinayet işleyenin ne iyi hali olabilecek? Demek ki hepimizin gözünün önünde bu kadar açık bir cinayet, sadece bir cinayet değil, tasarlanmış, birileri tarafından planlanmış, görevlenlendirilmiş, gitmiş tatbikat yapmış ve ayrıca Türkiye'deki çok önemli bir cemaate, Ermeni cemaatine yapılmış olan inanılmaz büyük bir haksızlık, bir kanaat önderinin düşüncelerinden dolayı susturulması çok şüpheli bir durumdu zaten.

CHP lideri Özgür Özel'den Hrant Dink'in katili Ogün Samast'ın tahliye edilmesine ilişkin ilk yorum

"SÖZÜN BİTTİĞİ YERDEYİZ"

Şimdi şu ortaya çıkıyor demek ki Ogün Samast'ı birileri koruyor, kolluyor. Zaten Ogün Samast, cinayetinden sonra bayrak önünde onunla fotoğraf çektirenler vardı. Demek ki o fotoğraf çektiren ya da ona azmettirenler günü geldiğinde onu ömür boyu durması gereken o delikten de çıkarmayı bildiler. Sözün bittiği yerdeyiz. Eğer Ogün Samast iyi halden serbest kalıyorsa bu memlekette adalettin a'sından bahseden gerçekten vicdansızdır."

CHP lideri Özgür Özel'den Ogün Samast'ın tahliye edilmesine ilişkin ilk yorum
Ogün Samast


OGÜN SAMAST TAHLİYE EDİLDİ

İstanbul'da, 2007 yılında Agos Gazetesi'nin Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'i öldüren Ogün Samast, iyi hali gerekçe gösterilerek koşullu salıverme kapsamında cezaevinden tahliye edildi.

CHP lideri Özgür Özel'den Ogün Samast'ın tahliye edilmesine ilişkin ilk yorum

DAVANIN GEÇMİŞİ

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin davaya bakan İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi, Dink'in katili Samast'ın olay tarihinde 18 yaşından küçük olması nedeniyle dosyasını ayırarak, İstanbul Nöbetçi Çocuk Ağır Ceza Mahkemesine gönderilmesine karar vermişti. Mahkeme, 6008 sayılı "Terörle Mücadele Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun"un 8. maddesiyle, CMK'nın 250. maddesinin 4. bendine eklenen fıkradaki hüküm gereği, Samast hakkındaki dava dosyasını çocuk mahkemesine göndermişti.

CHP lideri Özgür Özel'den Ogün Samast'ın tahliye edilmesine ilişkin ilk yorum

İstanbul 2. Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi de 25 Temmuz 2011'de Samast'ı, "Hrant Dink'i tasarlayarak öldürmek' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırmıştı. Olay tarihinde Ogün Samast'ın 16 yaşını bitirmiş, 17 yaşını tamamlamamış olduğunu belirten mahkeme heyeti, Samast'ın cezasını üçte bir oranında indirim uygulayarak 21 yıl 6 aya indirmişti. Samast'ı "ruhsatsız silah taşımak" suçundan da 2 yıl hapis ve 900 TL adli para cezasına mahkum eden mahkeme heyeti, olay tarihindeki yaşını göz önüne alarak bu cezayı da 1 yıl 4 ay hapis ve 600 TL adli para cezasına çevirmişti.

CHP lideri Özgür Özel'den Ogün Samast'ın tahliye edilmesine ilişkin ilk yorum

GARDİYANLARA SALDIRDIĞI İÇİN CEZASI ARTMIŞTI

Öte yandan Samast, cezaevindeyken hakkında Silivri 3. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından cezaevindeki gardiyanlara saldırdığı gerekçesiyle açılan dava kapsamında 5 yıl 1 ay 13 gün hapis cezasına çarptırılmıştı.

CHP lideri Özgür Özel\'den Ogün Samast\'ın tahliye edilmesine ilişkin ilk yorum
Abdullah Aydemir
Abdullah Aydemir
Sondakika.com - Hukuk

Son Dakika Hukuk CHP lideri Özgür Özel'den Ogün Samast'ın tahliye edilmesine ilişkin ilk yorum - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement