19. İstanbul Caz Festivali Başlıyor! - Son Dakika
Kadın

19. İstanbul Caz Festivali Başlıyor!

19. İstanbul Caz Festivali Başlıyor!

İKSV’nin düzenlediği İstanbul Caz Festivali, Garanti Bankası’nın sponsorluğunda 319 Temmuz tarihleri arasında...

02.07.2012 18:00

19. İstanbul Caz Festivali, yaklaşık 50 konser, 300'ü aşkın yerli ve yabancı sanatçıyla Temmuz ayında yine cazın yıldız haritasını İstanbul'a taşıyacak. İstanbul Caz Festivali konserlerine bu yıl ev sahipliği yapacak 20 mekan arasında, Cemil Topuzlu Açık Hava Sahnesi, İstanbul Arkeoloji Müzesi, İstanbul Modern, Salon ve The Marmara Esma Sultan'ın yanı sıra geçen yıl ilk kez bir konser mekanı olarak kullanılarak büyük ilgi gören Bilgi üniversitesi santralistanbul Kıyı Amfi'nin yanı sıra bu yıl festival kapsamında ilk kez kullanılacak Haliç Kongre Merkezi ve Sabancı üniversitesi Sakıp Sabancı Müzesi yer alıyor.

19. İstanbul Caz Festivali 3 Temmuz Salı akşamı The Marmara Esma Sultan'da gerçekleştirilecek açılış töreniyle başlayacak.

İstanbul Caz Festivali'nin biletleri:

BİLETİX satış noktaları,

BİLETİX çağrı merkezi (0216 556 98 00)

BİLETİX web sitesi (www.biletix.com) ve

İKSV'den (Nejat Eczacıbaşı Binası Sadi Konuralp Cad. No: 5 Şişhane, pazar hariç her gün 10.00-18.00 saatleri arasında) temin edilebilir.

19. İstanbul Caz Festivali'nin bilet fiyatları 20 TL ile 350 TL arasında değişiyor. İKSV'den temin edilen biletlere Biletix hizmet bedeli eklenmemekte. Bilet alımlarına kredi kartı geçerli olacak. Festival boyunca konserleri en ucuza dinleme şansı yine Lale Kart sahiplerinin... Lale üyeleri biletlerini %25'e varan özel indirimlerle alabilecek. Lale Kart ve üyelikle ilgili ayrıntılı bilgi için www.lalekart.org

Festivalin Yaşam Boyu Başarı ödülü Neşet Ruacan'a

İstanbul Caz Festivali'nin bu yılki Yaşam Boyu Başarı ödülü gitar tekniği ve ustalığıyla Türkiye'nin en saygın müzisyenlerinden, Türkiye'de cazın gelişimine en çok emek harcamış isimlerden Neşet Ruacan'a takdim edilecek. 1948 İstanbul doğumlu Neşet Ruacan, müzik hayatına 10 yaşında, klasik gitar eğitimiyle başladı. 1960'lı yıllarda elektrik gitar çalmaya başlayan Ruacan, sonraki dönemde caz gitara olan ilgisini keşfederek caz teori dersleri almak üzere İngiltere'ye ve Amerika'ya gitti. Leeds College of Music, Berklee College of Music ve Brooklyn School of Music gibi önde gelen okullarda öğretim gören Ruacan, dünya çapında tanınmış sanatçılarla birlikte caz müzisyeni ve stüdyo gitaristi olarak yüzlerce stüdyo kaydına imza attı. Sanatçı 1985'te katıldığı ve 1996'dan bu yana şefliği yaptığı TRT İstanbul Radyosu Caz Orkestrası'ndan bu yıl emekli oldu. Neşet Ruacan, gerek verdiği konserler gerekse şefliğini yürüttüğü TRT Hafif Müzik ve Caz Orkestrası'yla Türkiye'deki caz müzik hayatına çok önemli katkılarda bulundu. Neşet Ruacan'a ödülü festivalin, 3 Temmuz Salı akşamı The Marmara Esma Sultan'da gerçekleştirilecek açılış töreninde takdim edilecek.

İstanbul Caz Festivali CD'si

İstanbul Caz Festivali ve EMI Türkiye işbirliğiyle hazırlanacak festival CD'si, festivale gelecek yıldızların seçme çalışmalarını içerecek. Sanatçıların da görüşleri alınarak seçilecek eserlerden oluşacak 19. Uluslararası İstanbul Caz Festivali CD'si, müzik marketlerde yerini Haziran ayında aldı. Festival takipçilerinin koleksiyonlarında önemli bir yer edinen İstanbul Caz Festivali CD'si, katılacak sanatçıları festival öncesinde tanımak ve festival heyecanının hatırasını yaşatmak için ideal!

Festival programında neler var?

Bu soruya 'neler yok ki' sorusu ile cevap vermek en doğrusu herhalde... Efsanevi Keith Jarrett-Gary Peacock-Jack DeJohnette üçlüsü, Marcus Miller & Friends, Morrissey, Anthony and The Johnsons, Erykah Badu, programdaki isimlerden bazıları. Tüm programa, bilet fiyatlarına ve sanatçılarla ilgili detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz... Ayrıca, festivali sosyal medyada takip etmek için:

facebook.com/istanbulcazfestivali

twitter.com/istanbulcazfest

Kaynak: Womenist.net

Son Dakika Kadın 19. İstanbul Caz Festivali Başlıyor! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement