Antalya'da Oto Yıkama İşini Başarıyla Yapan Kadın Girişimci - Son Dakika
Kadın

Antalya'da Oto Yıkama İşini Başarıyla Yapan Kadın Girişimci

Antalya'da yaşayan Burçin Başol, arkadaşının tavsiyesiyle devraldığı oto yıkama işini başarıyla yaparak kadınlara istihdam sağlıyor. Başol, ojeli tırnaklarıyla oto yıkama, oto kuaför ve pasta cila işi yaparak girişimcilik yapmak isteyen kadınlara örnek oluyor. İş yerini büyüterek daha fazla kadına iş imkanı sağlamayı hedefleyen Başol, ücretsiz vale sistemiyle de sektöre farklılık katıyor.

29.09.2023 10:29

Ojeli tırnaklarıyla oto yıkamacı oldu, hedefi daha çok kadın istihdamı

Arkadaşından korkarak devraldığı oto yıkama işyerinde kuyruk oluyor

Sarı çizmesini giyip, ojeli tırnaklarıyla, otomobilleri pırıl pırıl yapıyor

ANTALYA - Antalya'da yaşayan 37 yaşındaki Burçin Başol, 7 yıl önce arkadaşının tavsiyesiyle korku içinde devraldığı oto yıkama işini başarıyla yapıyor. Ojeli tırnaklarıyla oto yıkama, oto kuaför ve pasta cila işi yapan Başol'un, en büyük hedefi ise iş yerini büyüterek daha fazla kadına istihdam sağlamak.

Muratpaşa ilçesinde 7 yıldır oto yıkamacı işleten Burçin Başol, erkeklerin ağırlıklı olarak yaptığı; oto yıkama, oto kuaför, pasta cila işini başarıyla yapıyor. Öğrenim hayatını yarıda bıraktıktan sonra çeşitli işlerde çalışan ve işletmecilik hakkında tecrübe sahibi olan Başol'a, 7 yıl önce bir arkadaşından oto yıkama işletmesini devir alması yönünde teklif geldi. Hiçbir bilgisi olmaması nedeniyle korka korka bu alana giren, kendini geliştirdi ve işi öğrendi. 'Herkes arabasını yıkatıyor' sloganı çerçevesinde 7 yıldır ojeli parmaklarıyla oto yıkama, oto kuaför ve pasta cila işi yapan Başol, girişimcilik yapmak isteyen kadınlara da örnek oluyor. Evdeki kadının temizliğini araçlara yansıtan Başol'un en büyük hedefi ise işyerini büyüterek bir çok kadına istihdam sağlayabilmek. Başol, ücretsiz vale sistemi ile de sektöre farlılık katıyor.

"Kendini geliştirdi"

Burçin Başol, eğiti hayatını yarıda bıraktığını ve küçük yaşlardan itibaren iş hayatına atıldığını söyledi.

7 sene önce bir arkadaşının tavsiyesi üzerine oto yıkama işletmesini korka korka devraldığını anlatan Başol, " Arkadaşım işletemediği için bana, 'sen yaparsın' diyerek devretti. Bende ilk başlarda çok korktum, makineyi bilmiyorum, elektrik çarpar mı diye düşündüm. Ama hepsinin tekniğini öğrendim. 7 sene oldu vazgeçemedim. Kendimi bu alanda geliştirdim sadece yıkama işine bağımlı kalmadım. Otomobillerin parlatılması, pasta seramik, folyo kaplama eğitimleri alıyorum. İşimi severek yapıyorum. İlk bu işi yapamayacağım diye içimde bir korku vardı. Çocukluğumdan beri arabalara ilgiliydim.7 sene içinde kendimi geliştirdim" dedi.

"Yıkadığıma inanamıyorlar"

Bugüne kadar yaptığı işlerin içinde kendisini en mutlu edenin oto yıkama sektörü olduğunu dile getiren Başol, " Gelen misafirlerimiz hepsi, bu işletmenin sahibi siz misiniz, siz mi yıkıyorsunuz, inanamıyoruz" diye güzel sözler söylüyorlar. Bende doğru yolda olduğuma inanıyorum. Güzel olumlu tepkiler alıyorum. Bütün kadınlarımıza da tavsiye ediyorum. Zaten temizlik işi kadınlarındır. ' Biz yapamayız, edemeyiz' diye bir şey yok. Görüldüğü gibi tazyik tutabiliyorum, içi zaten ev temizliği gibi. Evi nasıl süpürüyorsak, arabanın içini o şekilde süpürüyoruz. Kadınların bu anlamda daha titiz olduğunu düşünüyorum. Kadınların bu işi yapmasını çok isterim. İşi kendiniz bilmiyorsanız zor bir iş. O nedenle ben kendim öğrendim. Sıkıntı olduğu zaman veya işler arttığı zaman yıkama yapıyorum. İki personelimiz var benimle 3 kişiyiz. Patron olsam da çalışıyorum" diye konuştu.

"Daha çok kadına iş sağlamak istiyor"

En büyük hedefinin iş yerini daha da büyüterek sadece kadınların çalıştığı bir yer haline getirmek olduğunun altını çizen Başol, "Kadınlara özellikle aileleri, 'Oto yıkamada çalışma, erkek işi o' gibi şeyler söylüyorlar. Kadınların bu işi yapabileceğini göstermek istiyorum. Sloganım' Herkes arabasını yıkatıyor'. Kadın müşterilerim çok mutlu oluyorlar. Geliyorlar, çay kahve içiyorlar, kadın olduğum için ekstra bir güven var. Bir kadının araçlarını yıkıyor olması çok hoşlarına gidiyor. Benim elimin değmediği arabaları bile müşteriye teslim edilmeden önce son kontrolünü yapıyorum" ifadelerine yer verdi.

Başol, vale sistemiyle iş yerlerinden kişinin aracını aldığı geriye ücretsiz şekilde bıraktıklarını sözlerine ekledi.

Antalya\'da Oto Yıkama İşini Başarıyla Yapan Kadın Girişimci
Kaynak: İHA

Son Dakika Kadın Antalya'da Oto Yıkama İşini Başarıyla Yapan Kadın Girişimci - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement