32. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı - Son Dakika
Kültür Sanat

32. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı

32. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı

Fuarın son gününde kitapseverler, stantların önünde uzun kuyruklar oluşturdu

10.11.2013 17:27

Tüm Fuarcılık Yapım (TÜYAP) tarafından, Türkiye Yayıncılar Birliği işbirliğiyle düzenlenen 32. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı'nın son gününde, kitapseverlerin ilgisi büyük oldu.

TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde 2 Kasım'da başlayan kitap fuarının son gününde okurlar, yazarlar Ayşe Kulin, Can Dündar, Hıfzı Topuz ve Canan Tan'ın imza günü dolayısıyla stantlar önünde uzun kuyruklar oluşturdu.

Kültür Fuarları Kurumsal İletişim Müdürü Cemran Öder, AA muhabirine yaptığı açıklamada, fuarın saat 19.00'da sona ereceğini belirtti. Öder, bir hafta süresince açık kalan fuara gösterilen ilgiden memnun olduklarını kaydetti.

Özellikle hafta sonu fuarın kalabalık olduğunu bildiren Öder, "Geçen yıl ziyaretçi sayısı 450 bindi. Bu yıl da 450 ile 500 bin arasında bir sayıya ulaşacağız gibi görünüyor" dedi.

Son yıllarda ziyaretçi sayısının arttığını ifade eden Öder, bunun da ulaşımın daha rahat sağlanmasından kaynaklandığını ifade etti. Öder, "Başta metrobüsün buraya kadar gelmesi insanların rahat ulaşımını sağlıyor. Bu yüzden bazıları birkaç kez daha geliyor. Bunun yanı sıra çevre illerden de çok sayıda ziyaretçi  var. Yayın çeşitliliği ve yayınevi sayısında da artış var. Yeni yayınları takip etmek de insanların buraya gelmesi için bir başka neden" dedi.

Yabancıların ilgisinin de artığını dile getiren Öder, uluslararası yayıncılık piyasasının artık Türkiye pazarıyla çok yakından ilgilendiğini bildirdi. Öder, edebiyatın, Türkiye'de son yıllarda yükselen bir değer olduğuna işaret ederek, "Bu, Orhan Pamuk'un, Nobel ödülü almasıyla başlayan, sonrasında Frankfurt Kitap Fuarı'nda Türkiye'nin onur konuğu olmasıyla devam eden ve bugüne kadar gelen süreç" diye konuştu. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat 32. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement