4. Malatya Uluslararası Film Festivali - Son Dakika
Kültür Sanat

4. Malatya Uluslararası Film Festivali

4. Malatya Uluslararası Film Festivali

4. Malatya Uluslararası Film Festivali kapsamında sinema oyuncusu Kemal Sunal anısına sergi açıldı.

15.11.2013 18:54

4. Malatya Uluslararası Film Festivali kapsamında sinema oyuncusu Kemal Sunal anısına sergi açıldı.

Vali Vasip Şahin, Malatya Park AVM'deki serginin açılışında yaptığı konuşmada, Kemal Sunal'ı yad etmeyi, hatırlamayı, onunla tekrar buluşmayı sağladığı için Sunal ailesine teşekkür etti.

"Kemal Sunal tabii ki Malatyalıydı ama biliyoruz ki Kemal Sunal sadece Malatya'ya değil bütün Türkiye'ye aittir" diyen Şahin, "Türkiye'nin önemli bir değeri, önemli bir sanatçısıdır. Kemal Sunal güldürürken düşündüren, sosyal mesajlara hiciv gözüyle bakıp, can alıcı noktalarına vurgu yapabilen, bunu sadece sözleriyle değil jest ve mimikleriyle de çok rahat yapabilen çok usta bir oyuncuydu. Malatya halkı kendisiyle gurur duyuyor" ifadelerini kullandı.

Kemal Sunal'ın eşi Gül Sunal da Malatya'da bulunmaktan dolayı çok mutlu olduğunu söyledi.

Kemal Sunal'ın Malatyalı olmaktan gurur duyduğunu ifade eden Sunal, "Kemal Sunal 'Malatyalı mısınız?' diye sorulduğunda 'elhamdülillah' diyerek tüm Malatyalıların yaptığı gibi cevap verirdi. Malatyalı olmaktan çok övünürdü. Şimdi çocuklarımız da 'biz Malatyalıyız' diyor. Dolayısıyla ben Malatya'nın yaşlı geliniyim" diye konuştu.

- "Filmleri hayatından ayrı değildi"

Kemal Sunal için bu serginin açılmış olmasından dolayı mutlu olduğunu belirten Sunal, şunları kaydetti:

"Burada Kemal'in yıllarca sakladığı evrağı, tiyatro aksesuarları, film aksesuarları, kostümleri, kimlikleri var. Özellikle üniversite diplomasını koyduk. Bildiğiniz gibi aftan yararlanıp 50 yaşından sonra üniversiteyi bitirdi ve yüksek lisans yaptı. Yüksek lisans ve üniversiteye devam etmek için yatırdığı harçların makbuzuna kadar saklayıp kendi yaptığı her şeye ne kadar önem verdiğini bize gösteriyor. Kemal Sunal onun için o kadar seviliyor. Filmleri hayatından ayrı değildi. Serginin o gözle görülmesini çok arzu ediyorum."

Açılışa, Hababam Sınıfı filminin oyuncuları da katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat 4. Malatya Uluslararası Film Festivali - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement