'Barış Manço Onur Ödülü' Zülfü Livaneli'ye - Son Dakika
Kültür Sanat

'Barış Manço Onur Ödülü' Zülfü Livaneli'ye

\'Barış Manço Onur Ödülü\' Zülfü Livaneli\'ye

KUŞADASI (Aydın), (DHA) AYDIN'ın Kuşadası İlçesi'nde 'Altın Güvercin Müzik Festivali' etkinlikleri kapsamında ödül töreni ve Mustafa Ceceli konseri düzenlendi.

05.06.2010 12:17

KUŞADASI (Aydın), (DHA)

AYDIN'ın Kuşadası İlçesi'nde 'Altın Güvercin Müzik Festivali' etkinlikleri kapsamında ödül töreni ve Mustafa Ceceli konseri düzenlendi. İsmail Cem Dostluk ve Barış Meydanı'ndaki törende 'Barış Manço Onur Ödülü', ailesi tarafından Zülfü Livaneli'ye verildi.

Kuşadası Belediye Başkanı CHP'li M. Esat Altungün, sahnede yaptığı konuşmada, 'Altın Güvercin Müzik Festivali'ni altı yıl aradan sonra Kuşadalılarla buluşturmanın gururunu yaşadıklarını belirterek, Barış Manço gibi önemli bir sanatçı adına verilen ödülü bu yıl Zülfü Livaneli gibi bir ismin almasından memnuniyet duyduklarını söyledi. Lale Manço da, ödülü daha önce Atilla Özdemiroğlu, Sezen Aksu, Kayahan ve M.F.Ö. gibi Türk müzik dünyasının önemli sanatçılarının aldığını hatırlattı. Ödülün, bu yıl da örnek bir sanatçıya verilmesinden mutlu olduğunu kaydeden Lale Manço, Altın Güvercin'i yeniden Kuşadası semalarıyla buluşturan Belediye Başkanı Altungün'e teşekkür etti.

Sanatçı Zülfü Livaneli de, 'Barış Manço Onur Ödülü'nü almaktan mutlu olduğunu söyledi. Livaneli, "Türk müzik tarihi haritasında önemli bir yere sahip olan Barış Manço'nun adını taşıyan bir ödül almak beni çok mutlu etti. Ayrıca İsmail Cem gibi bir dostumun adını taşıyan meydanda bu ödülü almak mutluluğunu daha da arttırdı. Uzun yıllar önce birlikte konser düzenlediğimiz Belediye Başkanı M. Esat Altungün ve Atilla Özdemiroğlu gibi dostlarımı yeniden görmek du bu mutluluğumu pekiştirdi" dedi. Zülfü Livaneli ödülünü, Barış Manço'nun eşi Lale Manço ve büyük oğlu Doğukan Manço ile Kuşadası Belediye Başkanı Altungün'ün elinden aldı.

Ödül töreninin ardından son dönemin sevilen sanatçılarından Mustafa Ceceli, hayranlarıyla buluştu. Meydanı dolduran binlerce kişi Ceceli'nin şarkılarına eşlik etti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Kültür Sanat 'Barış Manço Onur Ödülü' Zülfü Livaneli'ye - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement