Beypazarı'nda Gaz Lambası Müzesi Açıldı - Son Dakika
Kültür Sanat

Beypazarı'nda Gaz Lambası Müzesi Açıldı

Beypazarı\'nda Gaz Lambası Müzesi Açıldı

Ankara'nın Beypazarı ilçesinde Beypazarı Belediyesi tarafından Halkevi'nde açılan Gaz Lambası Müzesi'nde, Süreyya Özkan'ın 25 yılda biriktirerek bağışladığı yaklaşık 1400 gaz lambası sergileniyor. Müzede ayrıca yaban hayvanlarının figürleri de yer alıyor. Belediye Başkanı Tuncer Kaplan, müzenin önemli bir katkı olduğunu belirterek Süreyya Özkan'a teşekkür etti. Müzeyi ziyaret edenler ise müzenin muhteşem olduğunu ve herkese görmelerini tavsiye ettiklerini söyledi.

18.09.2023 11:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara'nın Beypazarı ilçesinde Gaz Lambası Müzesi açıldı.

Beypazarı Belediyesince Halkevi'nde açılan müzede, Süreyya Özkan'ın 25 yılda biriktirerek bağışladığı yaklaşık 1400 gaz lambası sergileniyor.

Müzede ayrıca geyik, ayı, tilki, çakal gibi yaban hayvanlarının figürleri de yer alıyor.

Beypazarı Belediye Başkanı Tuncer Kaplan, AA muhabirine, ilçeye önemli bir müze kazandırdıklarını belirterek, bağışından dolayı Süreyya Özkan'a teşekkür etti.

Özkan ise yaklaşık 25 yıldır biriktirdiği 1400 dolayında gaz lambasının, Belediye Başkanı Kaplan ve Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Zafer Poyraz'ın emekleriyle müzeye dönüştürüldüğünü söyledi.

Gaz lambalarını amatör olarak biriktirdiğini anlatan Özkan, şunları kaydetti:

" İstanbul'da kendime ait bir dairede muhafaza ediyordum. Şimdi özgürlüğüne kavuştular. Sağ olsunlar, lambaları gördüler ve müzede toplumun ziyaret etmesini sağladılar. Bir işin sonunda kendinizi manen ve ruhen huzurlu hissedersiniz. Ben de şu an bu lambaların müzede özgürlüğe kavuşması ve topluma sunulması dolayısıyla çok mutluyum."

İlçede 16-17 Eylül'de gerçekleştirilen Hasat Festivali için İzmir'den gelen Destan Keklik, müzenin muhteşem olduğunu vurgulayarak, "Herkese görmelerini tavsiye ederim. Bana göre çok muhteşem bir yer. Yapanların eline sağlık." dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Beypazarı'nda Gaz Lambası Müzesi Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement