"Bosna Hersek'te Dünden Bugüne Savaşın Çocukları" Sergisi - Son Dakika
Kültür Sanat

"Bosna Hersek'te Dünden Bugüne Savaşın Çocukları" Sergisi

"Bosna Hersek\'te Dünden Bugüne Savaşın Çocukları" Sergisi

TBMM Başkanvekili Yakut: "Bunları gördüğümüzde hüzünlenmemek ve etkilinmemek mümkün değil. Çok etkilendim, o savaş yıllarında Türkiye'nin kendilerine yardım etmesinden dolayı Türkiye ve Bosn...

29.11.2013 13:03

Bosnalı çocukların yaptığı resimlerden oluşan "Bosna Hersek'te Dünden Bugüne Savaşın Çocukları" sergisi açıldı.

TBMM Başkanvekili Sadık Yakut, TBMM Mustafa Necati Kültür Evi'ndeki sergiyi açılışın ardından gezerek resimlerle ilgili bilgi aldı ve çocuklarla sohbet etti.

Yakut, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sergideki resimlerin, 100 bin kişinin öldüğü Bosna'daki savaş yıllarındaki çocuklara ait olduğunu söyleyerek, "Bunları gördüğümüzde hüzünlenmemek ve etkilenmemek mümkün değil" dedi.

Resimlerde kiminin ellerinde güllerle savaşta ölen babaların mezar başında dua ettiğine, kiminin bombalanan minareleri resmettiklerine işaret eden Yakut, "Çok etkilendim, o savaş yıllarında Türkiye'nin kendilerine yardım etmesinden dolayı Türkiye ve Bosna'nın kardeşliğini resmetmişler. Osmanlı'nın hakim olduğu coğrafyadan çekilmesinden sonra kan ve gözyaşı durmadı. Bu kan ve gözyaşının durması için Türkiye'nin devamlı güçlü, büyük olması ve nerede bir mazlum millet varsa ona her zaman olduğu gibi el uzatmak için birlik ve beraberlik içinde olmak lazım" diye konuştu.

Yakut, çocukların resimlerinde barış güvercinleri ve savaş olmaması temennilerinin görüldüğünü de belirterek, Saraybosna ve dünyanın hiçbir yeri bir daha böyle bir katliama şahit olmamasını diledi.

Yakut, Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti etkinlikleri kapsamında sergiyi düzenleyen Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna'ya da teşekkür etti.

Saraybosna ve Mostar'daki üç okulun öğrencilerinin ortaklaşa yaptığı 30 resim sergilendi. Savaş döneminde bir ilköğretim okulundan tüneller vasıtasıyla çıkarılan resimlere de sergide yer verildi. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat 'Bosna Hersek'te Dünden Bugüne Savaşın Çocukları' Sergisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement