Çırak Bulamayan Eşinin Yanında İşe Başladı - Son Dakika
Kültür Sanat

Çırak Bulamayan Eşinin Yanında İşe Başladı

Çırak Bulamayan Eşinin Yanında İşe Başladı

Bolu'nun Mudurnu ilçesinde ahşaptan maketler yaparak geçimini sağlayan 82 yaşındaki Mehmet Özçelik, iş yerinde yetiştirmek üzere çırak bulamayınca çareyi, 76 yaşındaki eşini yanında çalıştırmakta buldu.

14.02.2014 11:15

Mudurnu ilçesinde ahşaptan maketler yaparak geçimini sağlayan Mehmet Özçelik, çalıştıracak çırak bulamayınca 76 yaşındaki eşi Zahide Özçelik'i yanına işe aldı.

Karapınar köyünde yaşayan ve el sanatlarıyla uğraşan 82 yaşındaki Mehmet Özçelik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, genç yaşta el sanatlarıyla uğraşmaya başladığını belirterek, "Uzun yıllardır el sanatlarıyla uğraşıyorum. Gördüğüm her şeyin ahşaptan maketini yapıyorum. Şu anda en fazla ahşap evlerin maketlerini yapmaktayım" dedi.

Çırak bulmakta zorlandığını anlatan Özçelik, eskisi gibi bu işleri yapan pek kimsenin kalmadığını ifade etti.

İlçede ihtiyacı olduğu halde yanında çalıştıracak çırak bulamadığını dile getiren Özçelik, "Ben de çırak olarak eşimi yanıma aldım ve çalışmalarımızı birlikte yapıyoruz" şeklinde konuştu.

Zahide Özçelik de eşinin çırak bulamaması üzerine ona yardım etmeye karar verdiğini belirterek, "Bizler yaşlandık. Bu işi yapacak, gelecek nesillere taşıyacak insanların olmasını istiyoruz. Gençler bilgisayar oynamaktan bu işlere bakmaz oldu. Çırak olmadığı için eşim de zorluk çekiyor. Ben eşime elimden geldiği kadarıyla yardımcı oluyorum ama gelecek nesiller için bu iş artık kayboluyor" ifadesini kullandı. - Bolu

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Çırak Bulamayan Eşinin Yanında İşe Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement