GKV’liler İstanbul Müzikali’ni Sahneliyor - Son Dakika
Kültür Sanat

GKV’liler İstanbul Müzikali’ni Sahneliyor

GKV’liler İstanbul Müzikali’ni Sahneliyor

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları Her Yıl Olduğu Gibi Bu Yılda Hazırladığı Türkçe Müzikalle Sanatseverlerin Karşısına Çıkmaya Hazırlanıyor.

22.03.2011 21:07  Güncelleme: 21:08

Kuruluşunun 48. Yıl dönümünü çeşitli etkinliklerle kutlayan GKV özel okulları her yıl olduğu gibi bu yılda hazırladığı türkçe müzikalle sanatseverlerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Müjdat Gezen'in yazdığı İstanbul Müzikali'ni sahneleyecek olan GKV Özel Okulları öğrencileri 29 Mart Salı günü izleyicilerle buluşacak.

Her yıl farklı bir müzikalle sanatseverlerin karşısına çıkan Özel GKV Okulları, bu yıl da Müjdat Gezen'in "İSTANBUL MÜZİKALİ" adlı oyununu sahneliyor. Müzikal 29 Mart Salı günü, saat 20:00'de Gaziantep Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi'nde izleyicilerle buluşacak

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları Türkçe Tiyatro Kulübü ,günümüzün usta tiyatrocularından Müjdat Gezen'in yazdığı İstanbul Müzikali ile, İstanbul'un yedi ayrı semtini eskisi ve yenisi ile izleyenlere yaşatmak için,amatör öğrencilerle profesyonel bir oyun çıkaracaklarına inanarak çalışmalarını devam ettiriyor.

Sulukule,Emirgan,Beyoğlu ,Bayrampaşa ,Bakırköy, Üsküdar ve Unkapanı'nın belirgin eski ve yeni özelliklerini zaman zaman hicveden, zaman zaman güldüren,düşündüren, eğlendiren yönleriyle aktaran oyunda ,GKV Okulları lise bölümünün 20 öğrencisi rol alıyor.

"İnsan yaşadıkça yaşlanmaz,yaşamadıkça yaşlanır.Tiyatro ise hem yaşamak hem yaşatmaktır." "Bu nedenle biz,oyunu hazırlarken kendimiz yaşamayı,izleyicilere de yaşatmayı amaçlıyoruz ." diyen GKV Okulları genel müdürü Atanur Vergili,bu yıl da geleneğin bozulmayıp Türkçe tiyatro gösterisi ile öğrencilerin sosyal etkinliklerdeki güçlü performansını seyredeceklerini dile getirdi.

Müzikleri izleyenlerin uzun süre dilinden düşüremeyeceği ve oyunun bitiminde izleyenlerin,deşarj olarak, salondan ayrılacakları oyunda: Ömer Mert Yavuz,Dilan Yağmur Kutlay, Doğuş Bilgel,İrem Oral,Hazal Aşkın,Ecenur Baloğlu,Elif Ekin Alpdoğan,Yağmur Sena Güzelbey,Suat Gayretli,Barış Bozgeyik,Mehmet Faruk Bülbül,Barış Uçar,Beyza Koca,Nisa Kocabaş,Cansu Akbulut,Zeki Coşkun,Ayşe Özge Ağca,Başak Baydar,Fatma Türkmen,Şükrü Acar,Beste Kayaalp olmak üzere 21 öğrencinin farklı karakterlere bürünerek seyircinin karşısında olacakları belirtildi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat GKV’liler İstanbul Müzikali’ni Sahneliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement