Gümüşhaneliler Sinemaya Kavuştu - Son Dakika
Kültür Sanat

Gümüşhaneliler Sinemaya Kavuştu

Gümüşhaneliler Sinemaya Kavuştu

Gümüşhane'de üniversitenin de kurulmasıyla sosyal yaşamda eksikliği hissedilen sinema sorunu, açılan 90 kişilik salonla çözüldü Belediye Başkanı Canlı: "Altyapımız tamam, seyirci potansiyelini de yakalarsak büyük kentlerde hangi film gösterime giriyorsa Gümüşhanemizde de gösterilecek"

08.02.2014 11:24

İBRAHİM ÖZDEMİR - Gümüşhane'de üniversitenin de kurulmasıyla sosyal yaşamda eksikliği hissedilen sinema sorunu, açılan 90 kişilik salonla çözüldü.

Gümüşhane Belediye Başkanı Mustafa Canlı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şehirlerin belli bir noktaya gelebilmesi, kent olabilmesi için sinema ve tiyatro gibi kültürel faaliyetlerin önemli olduğunu belirtti.

Canlı, 6 yıl önce kurulan Gümüşhane Üniversitesinin öğrenci sayısının 13 bine çıktığını, şehrin dinamiklerin her geçen yıl arttığını ifade ederek, "Özellikle sosyal anlamda karşılaştığımız sorunlar oluyordu. Bunların başında da sinema geliyordu. Belediye olarak ne yapmamız gerektiği konusunu masaya yatırdık. Bağlarbaşı Mahallesi'nde bulunan ve Gümüşhane Üniversitesine yakın olan Sema Doğan Parkı Tesislerimizde dönüşüm gerçekleştirerek 90 kişilik sinema salonu açtık" dedi.

Yaklaşık 250 bin liralık harcama yapıldığını anlatan Canlı, bu harcamanın 100 bin lirasının Kültür ve Turizm Bakanlığı, kalanının ise belediye imkanlarıyla karşılandığını söyledi.

Sinema salonunun açıldığını kentteki tüm vatandaşlara ve öğrencilere duyurduklarını dile getiren Canlı, "Şu anda sinemanın varlığını bilmeyenimiz yok. Afişler hazırlayıp kentin çeşitli yerlerine astık. Vizyondaki tüm filmleri ilimize getirme hedefimiz var" diye konuştu.

Canlı, amaçlarının sinemanın süreklilik kazanması olduğunu vurgulayarak, şunları söyledi:

"İşletmenin ve vizyona giren bir filmi buraya getirmenin maliyeti var. Bu maliyetin karşılanabilmesi için belli bir altyapı ve seyirci potansiyelinin olması lazım. Altyapımız tamam, seyirci potansiyelini de yakalarsak büyük kentlerde hangi film gösterime giriyorsa Gümüşhanemiz de gösterilecek. Dolayısıyla bir süreklilik oluşacak. Bu, biraz da halkımızın ve öğrencilerimizin ilgisine bağlı. Onlar ne kadar çok ilgi gösterirse bizler de burada çok güzel sinema ve sanat günleri düzenleyeceğiz."

"Üzüntümüz ortadan kalktı"

Gümüşhane'nin sinemasız iller kapsamında olmasından üzüntü duyduklarını, artık o üzüntünün ortadan kalktığını kaydeden Canlı, "Çocukluk yıllarımda ilimizde iki sinema vardı. O zamanlar televizyon, internet, bilgisayar yoktu. İnsanlar sinemaya gitmeyi iple çekiyordu. İlerleyen süreçte teknolojinin gelişmesi, insanların ilgi alanlarının değişmesiyle sinemaya ilgi azaldı, bizim gibi küçük illerde sinema salonlarının kapanmasına neden oldu ama sinema salonunda film izlemek farklı bir duygu" ifadelerini kullandı. - Gümüşhane

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Gümüşhaneliler Sinemaya Kavuştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement