Hatay kültür sanat haberleri: Hatay'da zeytin ve zeytinyağı festivali - Son Dakika
Kültür Sanat

Hatay kültür sanat haberleri: Hatay'da zeytin ve zeytinyağı festivali

Hatay haber: - Hatay'da zeytin ve zeytinyağı festivali "İtalya makarnası varsa Altınözü'nün zeytini var" Hatay'ın Altınözü ilçesinde kaymakamlık ve belediyenin ortaklaşa organize ettiği 6. Zeytin ve Zeytinyağı Festivali devam ediyor.

23.10.2022 18:02  Güncelleme: 18:07

- Hatay'da zeytin ve zeytinyağı festivali

"İtalya makarnası varsa Altınözü'nün zeytini var"

HATAY - Hatay'ın Altınözü ilçesinde kaymakamlık ve belediyenin ortaklaşa organize ettiği 6. Zeytin ve Zeytinyağı Festivali devam ediyor.

Altınözü ilçesinde kaymakamlık ve belediyenin ortaklaşa organize ettiği 6.'sı düzenlenen Zeytin ve Zeytinyağı Festivali coşku içinde kutlandı.

Altınözü belediye başkanı Rıfat Sarı İlçede 7 milyon zeytin ağacının olduğunu ifade ederek, "Festivalinin amacının İlçeden çıkan zeytin ve zeytin yağının tanıtımını yaparak hakkettiği yere gelmesini hedefliyoruz. Festivalde gençler, çocuklar, vatandaşlar eğleniyor ancak bizim 6 yıldır üzerinde durduğumuz konu bu coğrafyadan çıkan kaliteli ürün olduğunu herkes duysun ve bilsin istiyoruz "dedi.

Festivale Altınöz'lü olup yurt dışında yaşayan iş insanları da katkı sağladı. Festivale sponsor olan Cemil Kasapoğlu, amaçlarının Altınözü'nü, zeytini tanıtmak olduğunu belirterek, "İtalya'da nasıl ki makarna ile anılıyorsa, Altınözü'nde zeytin ile anılsın istiyoruz ve bunu en kısa sürede yerine getirebileceğimizi düşünüyorum. Biz kısa zamanda çok yol aldık amacımız burada sadece insanlarımızla sanatçıları bir araya getirmek değil elbette, bizim amacımız tüm insanları burada buluşturmak ve bunu da başardığımıza inanıyorum "dedi.

Festivalde ünlü sanatçılar sahne alırken çeşitli yarışmalarda düzenlendi.

Hatay kültür sanat haberleri: Hatay\'da zeytin ve zeytinyağı festivali
Kaynak: İHA

Son Dakika Kültür Sanat Hatay kültür sanat haberleri: Hatay'da zeytin ve zeytinyağı festivali - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement