Hazar Şiir Akşamları, Şairler Yürüyüşü ile Başladı - Son Dakika
Kültür Sanat

Hazar Şiir Akşamları, Şairler Yürüyüşü ile Başladı

Hazar Şiir Akşamları, Şairler Yürüyüşü ile Başladı

Elazığ'da bu yıl 21'ncisi düzenlenen Uluslararası Hazar Şiir Akşamları, bugün şairler yürüyüşüyle başladı.

21.06.2013 18:43

Elazığ'da bu yıl 21'ncisi düzenlenen Uluslararası Hazar Şiir Akşamları, bugün şairler yürüyüşüyle başladı. Yürüyüş öncesi İstanbul Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı, PTT Meydanı'nda konser verdi.

Şairler yürüyüşü ile başlayan Uluslararası Hazar Şiir Akşamları için verilen konseri Elazığ Valisi Muammer Erol, Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbettin Demirdağ, şairler, davetliler ve çok sayıda vatandaş izledi. Konserin ardından protokol üyeleri ve şairler, mehter takımı eşliğinde Gazi Caddesi güzergahını takip ederek Öğretmenevi önüne kadar yürüdü.

Öğretmenevi önünde düzenlenen programda konuşan Elazığ Valisi Muammer Erol, bu yıl 21'ncisi düzenlenen Uluslararası Hazar Şiir Akşamları'nı Cumhuriyet dönemi Türk şiirinin en büyük temsilcilerinden biri olan Yahya Kemal Beyatlı anısına düzenlediklerini söyledi. Uluslararası Hazar Şiir Akşamları ile Türkçe'ye, Türk edebiyatına, Türk sanat ve zevkinin gelişmesine bir parça da olsa katkıda bulunmaya çalıştıklarını ifade eden Vali Erol, "Sözün en güzeliyle, insan ruhunda fırtınalar koparan şiir insana yaratılmışların en şereflisi olduğunu, insan olduğunu da hatırlatır. Bizler merkezine şiiri oturtturduğumuz bu etkinlikle aynı zamanda musikimize, resmimize, edebiyatımıza ve diğer güzel sanatlarımıza da hizmet etmeyi, bu kültür ve sanat dallarını da yaşatmayı hedefledik" dedi.

Uluslararası Hazar Şiir Akşamları kapsamında yarın saat 20.30'da Sivrice İlçesi'ndeki Özel İdare Sosyal Tesisleri'nde tüm şairlerin katılımıyla şiir akşamları finali yapılacak. Etkinliğe yurt içinden ve yurt dışından toplam 25 şair katılacak. - Elazığ

Kaynak: DHA

Son Dakika Kültür Sanat Hazar Şiir Akşamları, Şairler Yürüyüşü ile Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement