Korkmaz'dan ''Kaos ve Düzen'' Sergisi - Son Dakika
Kültür Sanat

Korkmaz'dan ''Kaos ve Düzen'' Sergisi

Korkmaz\'dan \'\'Kaos ve Düzen\'\' Sergisi

Galeri Soyut 22 Şubat- 13 Mart tarihleri arasında Engin Kormaz'ın 'Kaos ve Düzen' adlı sergisine ev sahipliği yapıyor.

23.02.2013 09:28  Güncelleme: 09:02

Engin Korkmaz Resim Sergisi ''Kaos ve Düzen''

22 Şubat – 13 Mart 2013

''Kaos ve Düzen''

Kaos, patlama öncesi madde ve elemanların içinde bulunduğu düzensiz durumun karşılığıdır, boşluk ve karanlıktır. Düzen ise; rastlantısal olarak birarada bulunan öğelerin içsel bir denge ve armoniye uygun şekilde yeni baştan kurgulanmasıdır.

Resimde düşünce olarak bir uyum ve düzenin gerekliliğinden söz edilebilir. Bu uyum sanatsal öğelerin zıtlıklarından beslenir, aynı ögeler yaratıcı düşüncenin dinamiklerini oluşturur. Bu dinamikler arasındaki çekim arttıkça yeni fikir ve anlatım dilinin ortaya çıkacağı plastik patlama gerçekleşecektir. Engin Kormaz için resim, hayatı çevreleyen karmaşık düzenin bir yansımasıdır ve fark yaratabilmenin mücadele yöntemlerinden biridir.

Hayatı anlamlılaştırabilmek için yaratıcı düşüncenin yardımı ile yaşam alanını yeni baştan kurgulama mücadelesinin plastik bir yansımasıdır diyebiliriz.. Yaratıcı düşüncenin temelini ise, sanatçını içinde önceden kurgulamadığı anlık, değişken duygu ve sezilerin oluşturduğunu söyleyebiliriz.

Resim, adına yaşam dediğimiz bu kaotik duruma ve bir türlü içselleştiremediği karmaşaya karşı rastlantıların olanaklarından da yararlanarak yeni bir düzen oluşturabilme mücadelesinin, tuval yüzeyindeki yansımalarıdır.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat Korkmaz'dan ''Kaos ve Düzen'' Sergisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement