Mevlana'nın 740. Vuslat Yıldönümü - Son Dakika
Kültür Sanat

Mevlana'nın 740. Vuslat Yıldönümü

Mevlana\'nın 740. Vuslat Yıldönümü

Etkinliklere destek veren SÜ Mevlana Araştırmaları Enstitüsü, sergi, sempozyum, konferans ve söyleşiler düzenleyecek "İş Dünyası ve Hz. Mevlana" başlıklı söyleşide ise iş adamları, kendi alg...

04.12.2013 15:17

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Mevlana Araştırmaları Enstitüsü, 7-17 Aralık tarihlerinde düzenlenecek Mevlana'nın 740. Vuslat Yıldönümü etkinlikleri kapsamında bir dizi etkinliğe ev sahipliği yapacak. Etkinlikler çerçevesinde, "İş Dünyası ve Hz. Mevlana" başlığıyla düzenlenecek söyleşide, iş dünyasının tanınmış isimleri, kendi algılarındaki Mevlana'yı anlatacak.

SÜ Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel, yaptığı açıklamada, Konya için son derece önemli olan anma etkinliklerine bu yıl da üniversite olarak önemli katkı sağlayacaklarını belirtti.

Etkinliklerin, öğretim üyeleri ve öğrencilerin yanı sıra katılmak isteyen herkese açık olduğunu ifade eden Gökbel, etkinliklerde bilim adamları ve alanında uzman kişilerin, Hz. Mevlana'nın öğretilerini çeşitli yönleriyle ele alacağını bildirdi.

Enstitü Müdürü Doç. Dr. Nuri Şimşekler ise ulusal sempozyumdan konferanslara, sergiden söyleşiye birçok etkinlikle anma haftasına katkı sunacaklarını bildirdi.

Mevlana Araştırmaları Enstitüsünce; Türkiye Mevlevihaneleri Sergisi, "Günümüzde Yurt İçi Mevlevihanelerinin Durum ve Konumları" konulu sempozyum, "Mevlana ve Mevlevilik Konferansı", "Genç Gönüllerde Hz. Mevlana" ve geleneksel hale gelen "Gönlümüzdeki Mevlana Söyleşileri-IV" gerçekleştirilecek.

Geleneksel olarak her yıl düzenlenen "Gönlümüzdeki Mevlana Söyleşilerine" bu yıl iş adamları katılacak. "İş Dünyası ve Hz. Mevlana" başlığıyla 16 Aralık'ta düzenlenecek söyleşiye, Akkanat Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Akkanat, Helvacızade A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Tahir Büyükhelvacıgil, Rixos Otelleri Yönetim Kurulu Üyesi Cem Kınay, İntekno Şirketler Topluluğu Yönetim Kurulu Başkanı Halil Kulluk, Konya Sanayi Odası Başkanı Memiş Kütükcü ve Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk gibi iş dünyasının tanınmış isimleri katılacak. İş adamları, kendi algılarındaki Mevlana'yı anlatacak. - Konya

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Mevlana'nın 740. Vuslat Yıldönümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement