Şeyhin Dev Yatı Marmaris'e Demirledi - Son Dakika
Kültür Sanat

Şeyhin Dev Yatı Marmaris'e Demirledi

Şeyhin Dev Yatı Marmaris\'e Demirledi

Dubai Şeyhi Abdullah Al Futtaim'ın 110 metre uzunluğundaki mega lüks motor yatı "Radiant", Marmaris Limanı'na demirledi.

27.06.2014 18:30  Güncelleme: 18:41

Otomotiv, akaryakıt ve lojistik sektörlerinde faaliyet gösteren As Majid Al Futtaim Group'un Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Al Futtaim'e ait 110 metre uzunluğundaki mega lüks motor yatı "Radiant", Marmaris Limanı'na demirledi. Yat sabah saatlerinde Hisarönü Körfezi'nde gazeteciler tarafından görüntülendi.

MARİNAYA SIĞMADI

İçerisinde Futtaim ve yakınlarının olduğu iddia edilen yat, öğlen saatlerinde Marmaris Körfezi'ne giriş yaptı. Vatandaşlar ve turistlerin meraklı bakışları altında yol alan yat, ilçedeki marinalara sığmadığı için Marmaris Limanı'nın büyük rıhtımına yanaştırıldı. Yatın gıda ve akaryakıt ikmalinin ardından limandan ayrılacağı belirtildi.

ABRAMOVİÇ'İN YATINA RAKİP OLARAK YAPTIRILDI

Süper lüks yatlarla ilgili yayınlar yapan internet sitelerindeki bilgilere göre, helikopter de inebilen yat, Rus medya patronu Boris Berezovsky için Roman Abramoviç'in 115 metrelik "Pelorus" adlı yatına rakip olarak yaptırıldı, 2010 yılında ise Abdullah Al Futtaim'e satıldı.

İÇİNDE YOK YOK

100 metre ilerideki bir botu alabora edebilecek yüksek güçlü askeri su topu bulunan yatta savaş uçaklarında acil durumlarda koltuk fırlatmaya benzeyen özel bir güvenlik sistemi bulunuyor. Korsan saldırısı ya da acil durumda turbo motorları sayesinde 75 knot hızla gidebilen güvenlik botu da yatta hazır tutuluyor. Her türlü lüksü barındıran yatın içerisinde jakuziler, spor salonu, çalışma odası, jetskiler bulunuyor.

BİR DEPO BENZİNE SERVET ÖDEMİŞTİ

Şubat ayında da Marmaris'e gelen "Radiant"in deposunu doldurmak için Dubai Şeyhi, servet harcamıştı. İzmir'deki Aliağa Rafinerisi'nden 3'ü kara, biri ise denizden gelen 4 tanker yaklaşık 4 saatte yata 430 bin litre transit yakıt (gümrüksüz) koymuştu.

Litresi 0,80 avrodan satılan mazot için yaklaşık 1 milyon 32 bin lira ödendiği belirtilmişti.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Şeyhin Dev Yatı Marmaris'e Demirledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • suat temel: biz 5 tl mazot allalım ağlar 2 tl mazot..adalete bak 0 0 Yanıtla

Advertisement