Sultangazi'de Ardahan Yöresel Ürünler Tanıtım Günleri Son Buldu - Son Dakika
Kültür Sanat

Sultangazi'de Ardahan Yöresel Ürünler Tanıtım Günleri Son Buldu

Sultangazi\'de Ardahan Yöresel Ürünler Tanıtım Günleri Son Buldu

Sultangazi Belediyesi ile İstanbul Avrupa Yakası Ardahanlılar Derneği tarafından düzenlenen '4. Geleneksel Ardahan Yöresel Ürünler Tanıtım Günleri' sona erdi. Programa Sultangazi Kaymakamı Mahmut Kaşıkçı, Sultangazi Belediye Başkanı Abdurrahman Dursun ve diğer katılımcılar da katıldı. Dursun, Ardahanlıların birlik ve beraberliklerini güçlü bir şekilde ifade ettiklerini belirtti ve ilçede yapılan hizmetlerden bahsetti.

20.11.2023 12:03  Güncelleme: 12:32

Sultangazi Belediyesi ile İstanbul Avrupa Yakası Ardahanlılar Derneği tarafından düzenlenen "4. Geleneksel Ardahan Yöresel Ürünler Tanıtım Günleri" sona erdi.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, programa Sultangazi Kaymakamı Mahmut Kaşıkçı, Sultangazi Belediye Başkanı Abdurrahman Dursun, İstanbul Avrupa Yakası Ardahanlılar Derneği Başkanı Mustafa Darboğaz, AK Parti Sultangazi İlçe Başkanı Süleyman Yiğitoğlu, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, belediye başkan yardımcıları, meclis üyeleri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

Programda konuşan Dursun, ilçede Anadolu Kültür Festivali kapsamında yöresel günleri devam ettirdiklerini anlatarak, "Bu hafta Ardahanlılarımızı ağırladık. Ardahanlılar, her zaman Sultangazi'de birlik ve beraberliği, vatanına milletine bağlılıklarını güçlü bir şekilde ifade eden hemşehrilerimizdendir. Dolayısıyla biz burada sadece yöresel günlerimizi tanıtmıyoruz. Örflerimizi, adetlerimizi, gelenek ve göreneklerimizi tanıtıyoruz." ifadelerini kullandı.

İlçede 24 bina yaptıklarını, bu kadar ekonomik sıkıntının olduğu bir dönemde okullar, kültür merkezleri, otoparklar yaptıklarını vurgulayan Dursun, şunları kaydetti:

"Büyük bütçeli ihaleleri iptal etmişiz, hizmet araçlarımızı kiralama yerine kendi öz kaynaklarımızla satın almışız, 104 aracımızı kendi bünyemize katmışız, bugüne kadar herhangi bir kamu bankasından veya özel bankadan kredi kullanmamışız, tek kuruş faiz ödememişiz. Bütün paramızı doğru yöneterek, elimizdeki arsaları değerlendirerek hizmet üretiyoruz. Bundan sonra da Sultangazi'yi 'Sultan Şehir' yapmak için daha fazla çalışmaya devam edeceğiz."

Sultangazi Belediye Başkanı Dursun ve beraberindekiler, vatandaşlara Ardahan'ın yöresel lezzeti hamur çorbası ikram etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Sultangazi'de Ardahan Yöresel Ürünler Tanıtım Günleri Son Buldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement